Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

– Det vore en stor risk

Bild till nyheten

Virgil van Dijk ska inte ha gett upp hoppet om EM-spel till sommaren men en nederländsk kirurg har varnat om risken för att börja spela för snabbt efter den sortens allvarliga knäskada mittbacken drabbats av.

Virgil van Dijk opererades i oktober för den korsbandsskada han ådrog sig mot Everton på Goodison Park efter en vansinnestackling från Jordan Pickford. Sedan dess har mittbacken rehabiliterat och gjort regelbundna framsteg på vägen mot spel igen.

Jürgen Klopp konstaterade nyligen att det är osannolikt att spelaren kommer att kunna medverka när Nederländerna ska spela EM i sommar, men rapporter från nederländsk media gör gällande att Van Dijk inte gett upp hoppet om att delta i turneringen.

Van Dijk är lagkapten för det nederländska landslaget och förbundskapten Frank De Boer kommer säkerligen vara mycket sugen på att få med sig mittbacken i truppen. 

Nu kommer Bas Pijnenburg, en nederländsk kirurg, med en varning om riskerna med en förhastad comeback.

– Det vore en stor risk. Det tar lika lång tid för toppatleter att återhämta sig som för vilken annan person som helst. Det som gör det farligt är att knät kan kännas bra snabbare för en idrottsman. Musklerna och koordinationen kan kännas bra snabbt, men återhämtningen pågår fortfarande, säger Pijnenburg enligt Liverpool Echo.

Kirurgen konstaterade också att risken för att skada sig på nytt är cirka sex månader efter utför operation och att det kan ta upp till ett år eller till och med ett och ett halvt år innan knät är helt återställt.

Bannerbild