Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

– Har saknat att spela på mitten

Bild till nyheten

Fabinho stod för en fantastisk insats i returmötet mot RB Leipzig då han äntligen fick återvända till sin favoritposition på mittfältet.

Jürgen Klopp valde att spela Nat Phillips och Ozan Kabak som mittbackspar mot RB Leipzig under onsdagen, något som möjliggjorde att Fabinho fick göra comeback på mittfältet efter att ha vikarierat som mittback under stora delar av säsongen.

Brassen levererade en mycket fin insats och blev utsett till planens bästa spelare då Liverpool säkrade avancemang till kvartsfinal i Champions League.

– Ja, jag har saknat att spela på den här positionen, konstaterade Fabinho i en intervju med Liverpoolfc.com efter segern.

– Överlag så var vi väldigt bra ikväll, det var bra kommunikation från mittbackarna och den offensiva pressen fungerade bra. Alla var bra idag, alla njöt av det, alla jobbade hårt.

– Det var en fantastisk kväll. Vi spelade mot ett väldigt bra lag, Vi visste att vi hade en fördel och vi genomförde matchen på ett smart sätt. Vi skapade många chanser i första halvlek men lyckades inte att göra mål, men vi kände att vi skulle få dit något mål om vi bara fortsatte.

– Vi gjorde två mål och i det stora hela var det en mycket bra insats, det var bra för vårt självförtroende.

– Vi ville verkligen vinna den här matchen. Vi visste att vi hade chansen att få fortsätta att spela i den här turneringen, som är riktigt härlig att spela i. Vi ville se till att få fortsätta och vi spelade riktigt bra. Jag hoppas att detta kan stärka vårt självförtroende. 

Fabinho fick frågan om han föredrar något lag i kvartsfinalen.

– Nej, nej. Alla matcher i Champions League är svåra. Det är världens bästa turnering, så man kan inte välja ut någon. Vi gjorde vårt jobb nu och får vänta och se vilka vi ska möta i nästa runda, avslutade brassen.

Bannerbild