Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Vi saknar er, men det är ingen ursäkt

Bild till nyheten

Jordan Henderson reflekterar över det faktum att det nu gått ett år sedan Liverpool fick spela inför ett fullsatt Anfield.

Liverpool har hemmamatch ikväll mot RB Leipzig, men på grund av rådande omständigheter måste matchen spelas på Puskas Arena i Ungern. 

Jordan Henderson tar chansen att i matchprogrammet reflektera över avsaknaden av att spela inför supportrar, något som varit ett faktum i ett års tid.

"Det är nu ett år sedan vi kunde ha våra supportrar med oss på Anfield, bortsett från ett par matcher vid jul där vi hade en mindre publik. Oavsett hur länge vi spelar bakom stängda dörrar så kommer jag aldrig att vänja mig vid det. Jag vill aldrig vänja mig vid det," skriver lagkaptenen enligt Liverpoolfc.com.

"Saker och ting är ännu konstigare ikväll med en 'hemmamatch' som spelas på en annan arena ute i Europa. Ett scenario som understryker hur allvarlig situationen som tvingade oss till lockdown fortfarande är."

"Inget jag skriver nu bör ta någonting ifrån allvaret - vart matcher spelas och vilka som kan se dem på plats är långt ned på prioriteringslistan för vår land just nu - men ju snabbare vi kan få tillbaka någon slags normalitet inom fotbollen, desto bättre."

"Anfield är en helt annan plats med supportrar. Planen, omklädningsrummen, läktarna och omgivningen är fortsatt desamma, men atmosfären kunde inte varit mer annorlunda."

"Folk tänker på sångerna, vrålen när vi gör mål, stämningen inför avspark: det råder inga tvivel om att sådant saknas, men det är lätt att bortse från andra saker så som det lyft som en publik kan ge oss när vi behöver det."

"Oavsett om det gäller vad vi hör, vad vi ser eller vad vi känner så känns Anfield inte som Anfield just nu och det kommer det inte att göra förrän arenan är fullsatt igen."

"Jag måste understryka att inget av detta är en ursäkt för vår hemmaform. Som spelare tar vi fullt ansvar för det. Vi har svikit oss själva under de senaste veckorna och som lagkapten är det viktigt att påpeka det samt utvärdera situationen för att se vad vi kunde ha gjort bättre, oavsett om jag är i laget eller inte."

"Jag kan lova alla som läser detta att självkritik är en stor del av denna Liverpooltrupp. Ingen av oss gömmer sig från verkligheten i det här skedet."

"Vad jag inte vill tappa är den standard som tillät oss att bli mästare i Europa, England och i världen. En stor del av det hela var våra supportrar som gjorde Anfield till en fantastisk plats för oss att spela fotboll på och en hemsk arena för våra motståndare att besöka."

"Man brukar säga att man inte vet vad man har innan det är borta, men i det här fallet är det inte sant. Det kan inte finnas en enda spelare som spelat för Liverpool under de senaste åren som inte är medveten om hur speciell publiken som vi spelar inför är."

"Det finns nog ingen motståndarspelare eller manager som inte insett det heller. Särskilt med tanke på hur mig av dem som pratat om hur annorlunda det är att komma till Anfield just nu."

"Även om jag visste hur bra det vi hade var så tror jag inte att jag uppskattade det riktigt lika mycket som jag borde. Jag tog det verkligen inte för givet och jag har alltid varit medveten om hur mycket uppoffringar våra supportrar gör och vilken atmosfär de kan skapa, men att faktiskt inse exakt hur mycket de betyder kan nog endast ske när de inte är på plats."

"Om det finns lärdomar att ta med sig av det, bra. Ibland behöver vi alla en påminnelse om hur viktiga vissa människor i våra liv är och när det gäller supportrarna så tror jag att hela fotbollsvärlden fått många anledningar att reflektera över vad de bidrar med i en match. Det kommer att vara tydligt ikväll när vi spelar ännu en Champions League-match inför tusentals tomma arenor."

"Det är just därför som jag inte kan längta mer än vad jag gör tills den dag då supportrarna kan komma tillbaka. Och då menar jag inte bara några tusen här och där - jag menar fullsatta arenor med supportrar som pushar oss framåt och inte tillåter någonting annat än det allra bästa från oss."

"Spelarna och tränarna får rubrikerna, men allt som vi har uppnått i Liverpool under de senaste åren har varit tillsammans med våra supportrar. Jag är medveten om att hälsan i landet måste komma i första hand, men ju snabbare vi kan ses igen, desto bättre."

Bannerbild