Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

– De är fortfarande ett världsklasslag

Bild till nyheten

Julian Nagelsmann tar inte lätt på uppgiften att ställas mot Liverpool trots den tunga resultatmässiga period som Jürgen Klopp och Co. upplevt på slutet.

Liverpool kommer till onsdagens returmatch mot RB Leipzig med sex förluster på sina åtta senaste matcher. 

Leipzigs manager Julian Nagelsmann kommenterade motståndarnas svaga form på sin presskonferens under tisdagen.

– Jag känner med Liverpool och Jürgen särskilt med tanke på att de vant sig vid att vara så framgångsrika och att allt var så känslomässigt när de säkrade titeln, sa Nagelsmann.

– Nu är de inne i en period som är tuff att ta sig ur, men spelarna och tränaren är för duktiga för att inte lyckas.

– Det är en tuff period för laget, men de är fortfarande ett världsklasslag med en tränare av yppersta världsklass.

– Klopp sa tidigare att detta är den värsta period han upplevt som manager, men han har redan tagit sig ur kriser tidigare och de har fortfarande chansen att vinna den här matchen. Det är många detaljer som ska samspela vilket innebär att en liten nedgång kan leda till att man inte vinner matcher.

– Men vi pratar inte om Liverpools resultat. Det är inte viktigt för oss att de förlorat mot Everton eller Fulham. Vi har full respekt för dem eftersom att vi förlorade första mötet. Vi ska ge allt för att inte förlora returen.

Nagelsmann hoppas såklart att sitt lag lyckas vända 2-0-underläget som de tar med sig från första matchen lagen emellan.

– Alla grabbarna vet att galna händelser kan bli verklighet. Det kan hända att lag släpper in några mål. Vi måste ta lite fler risker imorgon. Om vi vill ta oss vidare måste vi göra tre mål, kanske kan det gå till förlängning och straffar?

– Vi måste anfalla för att ta igen de två målen men samtidigt får vi inte vara för naiva och öppna upp oss för mycket defensivt.

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild