Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Pressen ligger på Liverpool

Bild till nyheten

RB Leipzigs Angeliño är medveten om vilken nivå Liverpool kan prestera på när de har sin dag men ser inte dubbelmötet som avgjort trots "The Reds" 2-0-ledning.

På onsdag får Liverpool en välbehövlig omställning från Premier League-spel, där formen varit allt annat än bra på senaste tid, då RB Leipzig står för motståndet i returen i Champions Leagues åttondelsfinal.

Bundesligalagets vänsterback Angeliño ser fram emot matchen och hoppas att de ska kunna hitta ytor bakom Liverpools, väldigt ofta, högt ställda backlinje.

– Allt vi tränar på är att nå straffområdet så snabbt som möjligt, säger spanjoren om hur laget tränar under Julian Nagelsmanns ledning enligt The Guardian.

– Vi vill spela offensiv fotboll och straffa lag genom att löpa in bakom. Min position ska vara så högt upp som möjligt och om jag står rätt så kan jag få chanser eller åtminstone slå in bollar i straffområdet.

Angeliño hoppas att kunna utnyttja de ytor som kan uppstå bakom Liverpools ytterbackar.

– Vi hittade (i första mötet lagen emellan) in bakom deras ytterbackar ett par gånger. Deras tekniska kvaliteter är fantastiska. Alexander-Arnold är otrolig med boll, men ibland är han för offensiv. Vi måste utnyttja svagheten och skapa fler chanser på det sättet. Vårt misstag förra matchen var att vi inte lyckades ta vara på de chanser vi skapade.

Liverpools usla form i Premier League är ingenting som RB Leipzig lägger allt för stort fokus på.

– De vann inte Champions League och Premier League utan anledning. Man kan inte vara perfekt hela tiden. Van Dijk var väldigt viktig för dem i backlinjen. Men alla lag har sina upp- och nedgångar. De kan slå alla lag när de har en bra dag och där alla är friska. Så vi måste vara väldigt fokuserade, säger Angeliño.

Liverpool har en ledning med 2-0 från första mötet, men vänsterbacken känner inte att någonting är avgjort ännu.

– Vi gav dem två misstag och mot ett lag med Liverpools offensiva kvaliteter så straffas man. Men vi är positiva över det faktum att vi gjorde en bra match. Det är fortfarande 90 minuter kvar att spela och jag skulle säga att pressen ligger på dem. Vi lever fortfarande. 

Bannerbild