Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Owens absurda teori om Mané

Bild till nyheten

Michael Owen funderar över om det kan vara så att Sadio Mané väljer att stå på benen i straffområdet så att Mohamed Salah inte ska få göra mål istället för honom då egyptiern är lagets straffskytt.

I Liverpools förlustmatch mot Chelsea var Sadio Mané inblandad i en situation där en blåklädd försvarare gick in i en duell om bollen med hög fart och då Mané nådde bollen först blev han tacklad, men valde att stå på benen och jaga bollen men lyckades inte skapa någon riktig farlighet av situationen.

Att spelare står på benen i straffområdet brukar ofta ses som gott sportsmanship, men ex-röde Michael Owen har en annan vinkel på det.

– Jag kunde inte tro att han inte gick i marken där. Det är inte så att jag säger att han borde falla, det var en bra touch och han kanske trodde att han skulle få en chans från det. Men han gjorde något liknande för en vecka sedan (mot Sheffield United), sa Owen efter torsdagens match.

– Jag undrar bara, och det kanske är en ogrundad tanke jag har fått - men Mo Salah är straffskytt i laget och om Mané tror att han kan få en målchans så tänker han "ja, jag vill göra mål. Om jag inte står på benen kommer Mo Salah att få en ny straff."

– Dessa spelare har kämpat om skytteligatiteln under de sista säsongerna. Det kanske är en galen teori, men sådan är konkurrensen mellan honom och Salah. Vi har sett tidigare hur de inte spelar varandra trots att den andre är i bättre läge. 

– Vi ser lite egoism och lite tecken på missnöje. Mo Salah skakar på huvudet. Jag tänker bara, jag har sett flera gånger där Mané har fallit till marken när han fått chansen, men de två senaste matcherna har han inte gjort det. Det fick mig bara att fundera lite.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild