Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Klopp: Ingen extra press från FSG

Bild till nyheten

Jürgen Klopp känner ingen extra press från ägarna Fenway Sports Group att laget ska kvalificera sig för Champions League, trots det osäkra ekonomiska läget till följd av coronapandemin.

Liverpools säsong har präglats av stora skadeproblem, något som lett till att de halkat långt efter Manchester City i kampen om ligatiteln. Istället väntar under våren en tuff kamp om Champions League-platserna.

När Jürgen Klopp mötte pressen under onsdagen inför dagens match mot topp fyra-konkurrenten Chelsea fick han frågor om vikten av att kvalificera sig för spel i den prestigefyllda turneringen.

– Den största anledningen för att nå Champions League har varit på grund av det ekonomiska. Det är en fantastisk turnering att vara med i, men för klubben handlar det också om att man vill locka till sig spelare, sa tysken.

– I början var det så. Jag satt här och spelare hade erbjudanden från andra klubbar som spelade i Champions League och det var helt enkelt så att "OK, tyvärr, vi kan endast erbjuda Europa League".

– Men bortsett från det så har det alltid handlat om ekonomiska incitament. Detta år är inte annorlunda. Så självklart är det mycket viktigt, men man måste förstå att man inte kan förändra situationen (om kvalificering uteblir).

– Jag hoppas att folk ser att vi gör vårt allra bästa och ger allt vi kan för att det ska hända. Vi får se hur det slutar. Det är allt egentligen. Det är inte så att ägarna ringt mig och sagt "om du inte kvalar in till Champions League så kommer detta och detta att hända." Vi är alla i den här situationen tillsammans. 

– Vi är medvetna om situationen. De vet att vi gör vårt allra bästa för att nå Champions League igen, det är helt klart.

Källa: Thisisanfield.com

Bannerbild