Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

– Missat CL ger stora konsekvenser

Bild till nyheten

The Athletics James Pearce tror att Liverpool kommer förstärka anfallet till sommaren, men vilken hylla av spelare de kan plocka från beror till stor del på om de löser Champions League-spel eller inte.

Diskussionerna om att Liverpool måste värva en ny spjutspets inför nästa säsong blir allt frekventare och mer högljudda. Roberto Firmino har kritiserats från en del håll, likaså Divock Origi som varit helt under isen denna säsong.

James Pearce i The Athletic tror att Liverpool kommer att agera på transfermarknaden.

– Det verkar som att det är accepterat att det kommer bli förändringar i anfallet till sommaren. Jag skulle bli chockad om Divock Origi fortfarande är Liverpoolspelare nästa säsong. Jag skrev en text i november om att Liverpool var öppna för bud på Origi redan i januari, men det inkom inget som passade. Istället fattade de beslutet att behålla honom och låna ut Minamino, säger journalisten i The Athletics podcast "The Red Agenda".

– Det finns ett behov av att uppgradera Origi till sommaren. Oavsett. Även om de får Jota tillbaka i fin form, något som kommer vara mycket viktigt för att avsluta denna säsong positivt. Jag tror dock fortsatt att de behöver en ny målgörare och ett bra alternativ längst fram, Firmino har haft problem i år. Han har inte fått en nödvändig vila med tanke på att Jota varit skadad i tre månader. 

– Jag tror att Klopp vet att bänken, med Origi, inte längre är tillräckligt stark för att det ska kunna förändra matcher.

Vilken nivå av förstärkning Liverpool kan plocka in beror troligtvis till stor del på om de säkrar en plats i Champions League eller inte.

– Det är alldeles för tidigt för att säga vad de kommer att göra, för det är så mycket som kommer att avgöras av hur mycket pengar Liverpool kan få in från försäljningar och hur mycket Klopp kommer få att röra sig med. Det beror på om Liverpool spelar Champions League eller inte. Om de inte kvalificerar sig så kommer det få stora konsekvenser för Klopps värvningsbudget.

– Jag tror att det är för tidigt att säga någonting, men de måste ha två olika listor tror jag. En lista för om de är med i Champions League och en för om de inte är det. 

Källa: Liverpool.no

Bannerbild