Quantcast

Nästa match (Premier League)

Chelsea klubbmärke Chelsea (H)

torsdag 04 mar 21:15

– Formationsbyte kan vara lösningen

Bild till nyheten

Jamie Carragher anser att Liverpool bör testa att byta formation för att ta sig ur svackan som inneburit fyra raka ligaförluster.

Jamie Carragher var starkt kritisk till Liverpool efter lördagens derbyförlust. Han sa bland annat att han är trött på att höra snacket om Virgil van Dijks skada, något som fick många supportrar att reagera på diverse sociala medier.

– Jag var väldigt kritisk till Liverpool när jag kommenterade derbyt och jag gjorde en del Liverpoolsupportrar upprörda som menade att jag skulle varit mer stöttande eller nämnt de bakomliggande anledningarna. Det jag vill säga är att jag har analyserat detta Liverpoollag i tre år och efter mina framträdanden i tv har jag alltid fått kritik från Everton-, Man City- eller Man United-supportrar som hävdar att jag är för positivt inställd till Liverpool, säger Carragher i Sky Sports-programmet Monday Night Football.

– Premier League-mästare, Champions League-mästare och världens bästa lag. Då finns det inget negativt att säga. Just nu finns det negativa saker att säga. Om jag gjort några supportrar upprörda så är jag inte ångerfull för det. Detta lag har gjort otroliga saker, vi älskar dem, men det innebär inte att de är friade från kritik.

– Jag sa på TV att jag är trött på att höra snacket om Virgil van Dijk, och det jag menar är att vi har snackat om det i det här programmet - den stora bilden. Liverpool kan inte vinna ligan om Van Dijk är borta en hel säsong enligt mig, det sa jag efter förra derbyt i oktober.

– Men problemen Liverpool har, oavsett om försvarsspelare eller mittfältare som är borta, innebär inte att de inte kan vinna hemmamatcher mot Everton, Brighton, Burnley och West Brom. Manchester United, kanske. Manchester City är ett skickligt toppklasslag, men det är inte en bortförklaring för enskilda matcher.

– Som Liverpoolspelare spelar det ingen roll vilka problem du har, om du inte kan vinna på sex hemmamatcher så är det inte acceptabelt. När jag tänker tillbaka på situationer som jag själv varit i så har jag spelat för lag som inte är lika bra som detta, men man hittar sätt att vinna på. Vi slog Everton två gånger med tio man. Nu är det så att de måste hitta ett sätt att vinna på.

– Anledningen till att jag inte vill använda Van Dijk som ursäkt är för att Liverpool startade matchen med 10 Champions League-vinnare. Därför menar jag att det inte är en ursäkt i den enskilda matchen. I det stora hela, men ligan och topp fyra, det förstår jag, men i enskilda matcher och de matcher jag nämnt så måste de göra någonting.

Carragher är inne på om ett formationsbyte skulle kunna vara en potentiell lösning på problematiken.

– Vi snackar om att de kanske måste göra någonting annorlunda. Det handlar inte om att riva upp allt från grunden, men jag tror att det går att ändra formationen. Kanske spela 4-2-3-1 och få in en extra anfallsspelare eftersom att Liverpool har problem med att skapa och göra mål. 

– Defensivt menar jag att det finns argument för att sjunka ned lite med laget. Liverpool stod aldrig så högt när Jürgen först kom och då de hade Kolo Touré, Mamadou Sakho, Martin Skrtel och Dejan Lovren. Men de pressade ändå.

– Det kan vara en möjlighet. Ozan Kabak har det tufft i inledningen av sin Liverpoolkarriär, Ben Davies kanske kommer in, Nat Phillips kommer att spela. De behöver lite mer hjälp och lite mer stöd och det tror jag skulle hjälpa dem framöver.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild