Osäkert om Fabinho blir spelklar till helgen

Bild till nyheten Osäkert om Fabinho blir spelklar till helgen
Fabinho kommer allt närmare spel efter att ha missat de tre senaste matcherna, men det är osäkert om han hinner bli spelklar till söndagens match mot Sheffield United.

Fabinho har varit en enormt viktig spelare för Liverpool denna säsong med tanke på skadeproblematiken i backlinjen som gjort att brassen tvingats ta klivet ned som mittback. Tyvärr har även Fabinho dragits med skador. 2021 har han missat sex matcher på grund av en muskelskada.

Först var han otillgänglig mot Tottenham, West Ham och Brighton innan han kunde återvända till spel mot Manchester City. Därefter har han återigen varit borta från spel. Enligt Paul Joyce i The Times rör det sig om samma muskelskada för Fabinho och att han troligtvis började spela för tidigt i och med starten mot Man City.

Joyce skriver nu att brassen har trappat upp rehabiliteringen igen men att det fortsatt är osäkert om det räcker för att han ska bli tillgänglig på söndag mot Sheffield United.

Det vore en stor boost för Jürgen Klopp om han får Fabinho som alternativ i mittlåset då Jordan Henderson skadade sig senast mot Everton och ser ut att bli borta i flera veckor framöver - enligt Joyce är det nästintill säkert att lagkaptenen blir borta så länge att han missar returen mot RB Leipzig 10 mars. Engelsmannen har bildat mittlås med Ozan Kabak på slutet, men nu är de enda alternativen som finns Kabak, Ben Davies, Nat Phillips och Rhys Williams.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer