Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Nagelsmann om flyttade åttondelen

Bild till nyheten

RB Leipzigs manager ser det inte som någon enorm nackdel att den första åttondelen mot Liverpool ska spelas i Budapest istället för på Red Bull Arena.

På tisdag drar Champions League igång igen när de första åttondelsfinalerna ska spelas. För Liverpool väntar ett bortamöte med RB Leipzig, men matchen kommer inte spelas i Tyskland. Reserestriktioner stoppar inresande från Storbritannien vilket lett till att Puskas Arena i ungerska huvudstaden Budapest är ny spelplats.

RB Leipzig går alltså miste om sin hemmafördel i dubbelmötet. Manager Julian Nagelsmann är dock mest glad över att matchen kan spelas överhuvudtaget.

– Jag är väldigt glad över det faktum att vi får spela, att vi får göra vårt jobb. De speciella tider vi lever i för tillfället kräver speciella tilltag. Fotbollen är inget undantag, sa Nagelsmann på en presskonferens inför sitt lags match mot Augsburg.

– Jag ser det inte som någon enorm nackdel. Liverpool måste också flyga dit och spela matchen där. Det är inte så att vi spelar där ensamma. Liverpool kommer också att vara där. Jag är väldigt glad att vi kan spela matchen och utöva vårt yrke.

– Jag tror att alla, oavsett yrke, är glada om de får arbeta. Det gäller även oss. Detta är inte en tid för klagomål.

RB Leipzig - Liverpool spelas på tisdag klockan 21:00.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild