Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

lördag 18 sep 16:00

Åttondelen kan spelas i Budapest

Bild till nyheten

Det står klart att den första åttondelsfinalen mellan RB Leipzig och Liverpool inte kan spelas i Tyskland och nu arbetar klubbarna tillsammans med UEFA för att hitta en lösning.

Under torsdagen kom beskedet att RB Leipzig inte kan spela den första av två möten med Liverpool på sin hemmaarena i Tyskland efter att landet infört inreseförbud som gäller för bland annat hela Storbritannien.

UEFA, RB Leipzig och Liverpool arbetar nu för att hitta bästa möjliga lösning. Enligt Mirror är det senaste förslaget som diskuteras att matchen spelas i Ungern, på Puskas Arena i huvudstaden Budapest. Det ska vara UEFA som kommit med detta förslag, men de har gett den tyska klubben möjligheten att komma med andra förslag om de så önskar.

Om bara elva dagar är det tänkt att Liverpool ska resa mot spelplatsen där den första åttondelsfinalen ska avgöras, men de vet alltså ännu inte på vilken plats matchen ska spelas. 

UEFA kan fortfarande besluta att dubbelmötet istället blir ett enkelmöte som avgörs på neutral plan, men för tillfället sägs de vara benägna om att det blir två möten som först planerat.

Bannerbild