Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Åttondelen kan avgöras med enkelmöte

Bild till nyheten

UEFA ser över flera olika alternativ när det gäller hur finalspelet i Champions League ska genomföras med tanke på vissa länders inreseförbud och liknande till följd av coronaviruset.

Coronaviruset fortsätter att sätta sin prägel på fotbollen. Snart drar Champions Leagues slutspel igång  och de olika restriktioner och förbud som finns i de olika europeiska länderna kan skapa problem för genomförandet av dessa matcher.

Liverpool ställs som bekant mot tyska RB Leipzig och tanken är att det första mötet lagen emellan ska spelas på Leipzigs hemmaplan, men det inreseförbud som Tyskland infört ser ut att ställa till det. Reseförbudet gäller för alla länder i Storbritannien och elitidrottare väntas inte få dispens. 

The Times rapporterar nu att UEFA överväger olika lösningar för situationer av det här slaget. En möjlig lösning ska vara att skjuta på de matcher som berörs, men åttondelsfinalerna måste vara genomförda senast 2 april - fyra dagar innan kvartsfinalerna spelas.

En annan lösning är att matchen spelas på en neutral arena i ett annat land och att returen genomförs som vanligt om de då gällande restriktionerna tillåter det. Det diskuteras även om lagen kan byta ordningen på matcherna så att det lag som skulle spela borta först spelar hemma först istället och tvärtom för motståndarna. 

Enligt The Times ska Liverpool inte vara så sugna på att vända på dubbelmötet då de i sådana fall frånsäger sig sin fördel från gruppsegern och förväntar sig att andra alternativ ses över.

UEFA har enligt tidningen möjligheten att ändra reglerna så att ett dubbelmöte faktiskt avgörs genom ett enkelmöte på neutral plan, om det skulle vara den enda lösningen som funkar.

Bannerbild