Förklarar Minamino-utlånet

Bild till nyheten Förklarar Minamino-utlånet
Takumi Minamino kommer att spendera andra halvan av säsongen på lån hos Southampton. Jürgen Klopp förklarar varför.

Under transferfönstrets allra sista timmar kom de första uppgifterna om att Southampton ville låna Liverpools anfallare Takumi Minamino och strax därefter stod det klart att så blir fallet. Japanen ska spela för Ralph Hassenhüttls manskap under resterande del av säsongen 2020/21.

Jürgen Klopp har förklarat hur Liverpool resonerade innan de fattade beslutet att släppa iväg Minamino.

– Vi tänkte verkligen igenom detta. Takumi är en otrolig spelare som vi inte har gett tillräckligt med chanser, det är sanningen. Det beror på flera anledningar, ibland enbart storleken, eftersom att vi saknar vissa spelare i defensiven. Att kunna konkurrera på fasta situationer kan ibland vara mycket viktigt.

– Southampton känns som en bra klubb för honom. Jag tror de har 17 matcher kvar och med tanke på Takumis kvaliteter så tror jag att han kan spela i alla matcher om han håller sig skadefri. Det skulle hjälpa både oss och Southampton.

– Det enda han saknade var att spela flera matcher i följd. Jag hade önskat att behålla honom, men han är ett långtidsprojekt för oss, det har alltid varit så. Vi ser mycket potential i Takumi, det är mycket bra att han nu får chansen att spela många matcher.

– Förhoppningsvis kommer han tillbaka till oss med ökat självförtroende.

Klopp var noggrann med att uttrycka sin uppskattning för spelaren.

– Han måste bara kunna njuta av fotbollen igen. Han är verkligen professionell. En riktigt stor talang och en duktig spelare helt enkelt. Allt är bra på den fronten, men som det ser ut nu har vi en riktigt bra trupp som visserligen varit skadedrabbad, men inte i anfallet. 

– Spelarna han konkurrerar om platserna med är i väldigt bra form. Xherdan Shaqiri har visat framfötterna sedan han kom tillbaka. Alla vet vad Divock har gjort för oss tidigare. 

– Nu tänker både Taki och jag att vi kan lösa det här genom att ge honom möjligheten till att spela 17 Premier League-matcher. Han behöver inte ändra på någonting. Han måste inte förbättra sig. Han måste bara spela fotboll, hitta rytmen och självförtroendet, då kommer allt att gå bra.

Även Ralph Hassenhüttl är nöjd över lånet. 

– Jag är glad över att kunna välkomna Takumi till truppen för resten av säsongen. 

– Han ger oss ett nytt alternativ i anfallet, han är rätt typ av spelare för oss. Detta gör vår trupp bättre i ett viktigt skede. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom på träningsplanen.

Källa: Liverpool.no


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer