Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Senaste nytt inför Brighton

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen inför matchen mot Brighton. Tysken diskuterade bland annat nyförvärven, skadeläget i truppen och Graham Potters fina arbete med "The Seagulls".

Jürgen Klopp om Ben Davies:

– En väldigt intressant värvning, ser fram emot att nu äntligen få träffa Ben.

– Vi har sett över vår situation under de senaste veckorna och har letat i varje liga i Europa. När jag såg Ben blev jag väldigt intresserad. Han spelade för Preston i The Championship, han vet hur det är att slita. De spelar många matcher.

– Han är en smart spelare som vet hur man försvarar. Han har mycket utrymme för utveckling, men detta är en möjlighet för både oss och för honom själv.

– Jag ser fram emot att jobba ihop med honom.

Om Ozan Kabak:

– Jag vill bara förtydliga att han inte är här bara för att jag är kompis med David Wagner. Det Wagner har sagt har varit positivt, men vi har haft bra koll på Ozan. Han är 20 år gammal och har redan hunnit göra tre-fyra säsonger på  hög nivå.

– Även den säsongen när Stuttgart åkte ur gjorde han en bra säsong. Det är anledningen till att Schalke valde att värva honom. 

– Han är en talang, men han har redan bevisat att han har kvaliteter. Jag tror att det här kan hjälpa honom samtidigt som att han kan hjälpa oss.

– Vi är utan våra fyra förstaval som mittbackar, vilket är en annorlunda situation. Vi behövde spelare. Om det skulle dyka upp ytterligare skador hade vi fått enorma problem, men nu har vi fått in fler alternativ.

– Jag ser fram emot att jobba med honom också. Jag är glad för båda spelarna, det är en bra möjlighet både för dem och för oss.

Om Joel Matip:

– Jag finner inte ord för situationen. Det som hänt med våra spelare är otroligt tråkigt. Det som hände nu med Joel är mycket tungt för oss.

– Man förlorar inte bara spelarna på planen, man förlorar även personerna utanför planen. Det är tufft. 

– Det var en oturlig situation med duellen med Son. Han spelade vidare, vilket var otroligt. Han ville spela vidare, men när vi skulle linda foten så svullnade det upp rejält och det var uppenbart att han inte kunde spela.

– Det finns ingenting bra att säga om det här, men det vi nu kan utgå ifrån är att han får tillräckligt med tid på sig att bygga upp sig inför framtiden.

Om när nyförvärven kan spela:

– De har spelat fotboll i Tyskland och i The Championship, vilket är bra. Vi måste vara smarta för att hitta stabilitet. Vi spelar självklart på ett annorlunda sätt jämfört med Schalke och Preston, så de kommer att behöva tid, men vi ska använda den tid vi har så effektivt som möjligt.

– Vi ska göra vårt bästa för att de ska komma in snabbt, men om de hade startat tillsammans imorgon tror jag det hade blivit tufft, de kommer att få några fler dagar på sig.

Om skadeläget i truppen:

– Det är inga förändringar på den fronten.

Om Brighton:

– Jag respekterar verkligen vad Graham gör i den klubben. De har duktiga spelare på rätt position, men i slutändan har de ändå förlorat ganska många matcher. De håller sig dock vid sin spelidé, vilket jag respekterar.

– De spelar bra fotboll. De försvarar bra och anfaller särskilt bra. Vi måste vara redo. Både vi och Brighton har haft bra perioder inför den här matchen.

Om att Minamino lånas ut:

– Vi tänkte verkligen igenom detta. Takumi är en otrolig spelare som vi inte har gett tillräckligt med chanser, det är sanningen. Det beror på flera anledningar, ibland enbart storleken, eftersom att vi saknar vissa spelare i defensiven. Att kunna konkurrera på fasta situationer kan ibland vara mycket viktigt.

– Southampton känns som en bra klubb för honom. Jag tror de har 17 matcher kvar och med tanke på Takumis kvaliteter så tror jag att han kan spela i alla matcher om han håller sig skadefri. Det skulle hjälpa både oss och Southampton.

– Det enda han saknade var att spela flera matcher i följd. Jag hade önskat att behålla honom, men han är ett långtidsprojekt för oss, det har alltid varit så. Vi ser mycket potential i Takumi, det är mycket bra att han nu får chansen att spela många matcher. 

– Förhoppningsvis kommer han tillbaka till oss med ökat självförtroende.

Om Rhys Williams och Nat Phillips:

– Rhys har gjort det fantastiskt bra. Folk glömmer så snabbt, vi vann exempelvis i Bergamo med Rhys i backlinjen. Han spelade mot Tottenham på hemmaplan, som vi vann.

– Självklart har de båda en framtid här. Men för Rhys är problemet att han inte spelat tillräckligt med matcher för att hitta en rytm, men nu kan vi ge honom möjligheten att spela fler matcher i sin åldersgrupp. 

– Nat och Hendo såg riktigt bra ut i backlinjen mot Tottenham senast. Nu har vi fått in fler alternativ och det är upp till spelarna att ta vara på de chanser de får.

Om Thiago Alcantara:

– Mycket bra. Det var ingen perfekt situation med skadan, men det är inte så viktigt längre. Vi behövde lära känna varandra. Det tar ofta tid. 

– Vi tänkte lite hur han spelade i Bayern, han spelade ofta som en sexa men med en till sexa bredvid sig. Utifrån det förändrade vi hans roll lite i vårt lag så att både han och laget får mer stabilitet.

Om Van Dijk:

– Jag tror att vi har plats för honom i Champions League-truppen, om så är fallet så kommer han att vara med.

– Ingen läkare har sagt till mig att han kan spela igen den här säsongen. Jag vill inte säga att det är omöjligt, men det är inte troligt. Vi behöver inte diskutera det mer. 

– Om det finns plats i trupperna så kommer alla att vara med, även om skadeläget är tufft. Om de finns med i trupperna så är det bara för att vi har en liten förhoppning om ett slags mirakel.

Bannerbild