– Jag är oroad för Firmino

Bild till nyheten – Jag är oroad för Firmino
Jamie Carragher tror att Mohamed Salah och Sadio Mané snart kommer att börja leverera mål igen, men han är inte lika säker när det gäller Roberto Firmino.

Liverpool har misslyckats att göra mål i tre raka Premier League-matcher. Den så hyllade fronttrion bestående av Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané har haft stora problem att ta vara på de chanser de vanligtvis brukar sätta i mål, något som bidragit till en skral poängskörd i ligaspelet under de senaste veckorna.

Mohamed Salahs senaste mål i Premier League kom 19 december i 7-0-krossen mot Crystal Palace, detsamma gäller Roberto Firmino. Sadio Mané hittade nätet i ligasammanhang senast mot West Bromwich 27 december.

Jamie Carragher pratade om fronttrion i Sky Sports program Monday Night Football.

– När vi pratar om detta Liverpoollag så pratar vi ofta om fronttrion, citeras han av Liverpool Echo.

– Det är nästan som att de kommer som en paketlösning. Anledningen till att jag tycker att Liverpools fronttrio är unik är inte för att de är bättre än andra anfallsuppsättningar, utan att de har spelat tillsammans under så lång tid.

– De börjar alla närma sig 30 och förr eller senare kommer trion att behöva brytas upp. Man kan inte om två år säga att man ska köpa en helt ny trio och ersätta alla tre. Detta kommer att hända över tid.

Carragher tror att den som löper störst risk att petas ur trion är Roberto Firmino som på sina 13 senaste matcher misslyckats att göra mål i 11 av dem.

– Jag är fortfarande trygg i tron på att Mané och Salah kommer att börja göra mål igen. Men jag måste säga att jag är oroad för Firmino.

– Han har aldrig setts som den med störst ansvar att göra mål, det ansvaret ligger hos de andra två, men han måste bidra. När de inte gör mål så måste han vara ett större hot framför mål.

– I söndags (0-0 mot Man United) hade han ett par chanser men fick inte alls till det i avsluten.

Tidigare under säsongen fanns en diskussion kring Firminos plats i elvan med tanke på Diogo Jotas fina form. Innan skadan hann portugisen med att göra nio mål.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer