Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (B)

söndag 28 feb 20:15

Awoniyi till Skottland?

Bild till nyheten

Taiwo Awoniyi ryktas stå med på både Celtic och Rangers önskelista. Samtidigt kopplas ytterligare några fler mittbackar ihop med Liverpool.

Taiwo Awoniyi lånades i somras ut till Bundesliga-klubben Union Berlin. Efter en halvdan start har anfallaren nu hittat formen med fem mål på de nio senaste matcherna. 

De fina prestationerna har enligt Daily Record väckt intresse hos de två stora skotska klubbarna Celtic och Rangers. De båda klubbarna sägs ha Awoniyi på önskelistan för en potentiell övergång till sommaren, något som kan leda till en intressant batalj mellan rivalerna även på transfermarknaden.

Rangers har sedan Steven Gerrard tog över som tränare haft en del förhandlingar med Liverpool. Bland annat har Sheyi Ojo varit på lån i klubben medan Ryan Kent nu spelar där permanent.

Med tanke på mittbacksläget i Liverpooltruppen är det ingen skräll att det fortsätter att nämnas potentiella mittbacksvärvningar till höger och vänster. Ett namn som dykt upp nu är Napolis Nikola Maksimovic. Enligt Sky Sports har den italienska klubbens president Aurelio De Laurentils sagt att Liverpool följt spelaren under en tid. 

29-årige Maksimovic har inte haft någon självklar startplats i Napolis backlinje, men till följd av en skada på Kalidou Koulibaly så har det blivit lite mer speltid på slutet. 

Arsenals Sokratis Papastathopoulos är ett annat namn som cirkulerat i transferdiskussionen under de senaste dagarna. Detta efter att Fabrizio Romano avslöjat att Liverpool blivit erbjudna att värva spelaren. Den 32-årige mittbackens kontrakt med Arsenal löper ut till sommaren, men Londonklubben vill redan nu bli av med honom.

– Han har erbjudits till Liverpool. Liverpool såg efter en möjlighet och han erbjöds till dem, men för tillfället är han inte ett alternativ, säger Romano i sin podcast Here We Go.

– Han kunde ha varit ett alternativ. Han var ett alternativ eftersom att han erbjöds till dem, men just nu har Liverpool inte bestämt sig för om de ska köpa en mittback eller inte. De är mitt uppe i situationen, så ingenting har beslutats slutgiltigt.

Sokratis har tidigare haft Jürgen Klopp som tränare när de båda var i Borussia Dortmund.

Bannerbild