Quantcast

Nästa match (FA-cupen)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

söndag 24 jan 18:00

Inte längre intresserade av Alaba

Bild till nyheten

David Alaba har ryktats till Liverpool då hans kontrakt med Bayern München går ut i sommar. Independent skriver nu att det fördes diskussioner med spelaren i somras, men att det inte längre finns något intresse av att värva honom.

Bayern Münchens David Alaba sitter på ett utgående kontrakt och har därför kopplats samman med en övergång till flertalet klubbar i Europa. En av de klubbarna är Liverpool. 

De senaste uppgifterna i frågan kommer från The Independents Melissa Reddy. Hon skriver att Liverpool höll samtal med Alaba och hans representanter i somras, men att anledningen till detta inte enbart var för att försöka värva honom; den dåvarande lagkamraten Thiago Alcantara satt även han på ett utgående kontrakt och enligt Reddy förhörde sig Liverpool om Alabas lönekrav för att på så sätt kunna få en bättre uppfattning om vad de skulle erbjuda Thiago.

Det ska även ha funnits ett intresse för Alabas tjänster med tanke på att han kan spela både mittback och vänsterback, men när Kostas Tsimikas anslöt till klubben svalnade intresset då Liverpool anser att österrikaren är något för kort (1,80 jämfört med Van Dijk, 1,93, Matip, 1,95 och Gomez som är 1,88 lång) och för svag i luftrummet för att på regelbunden basis spela i mittlåset. 

Enligt Reddy finns heller inget intresse att plocka in spelaren till sommaren. Källor inom klubben menar att "det är ett säkert nej" när det gäller Alaba. 

Det allra troligaste just nu är att 28-åringen hamnar i Real Madrid. Även transfergurun Fabrizio Romano har skrivit om Madrid-klubben som favoriter.

Bannerbild