Quantcast

Nästa match (Premier League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

torsdag 28 jan 21:00

– Måste göra allt vi kan

Bild till nyheten

Premier League-chefen Richard Masters meddelar klubbarna att de måste vara beredda på ändringar i spelschemat med kort varsel med tanke på rådande coronasituation.

Telegraph rapporterar att Premier League har varnat de 20 klubbarna om att de helt enkelt måste förvänta sig att fler matcher kan skjutas upp under våren. Inför mötet på onsdag nästa vecka har PL-chefen Masters skickat information till klubbarna.

"Det är redan klart att vi måste göra allt vi kan för att utnyttja alla lediga datum i kalendern, eftersom att det har varit tre stora smittoutbrott så här långt. Vi måste därför lägga en realistisk plan för att det kan komma mer;" skriver Masters.

"Det är ofrånkomligt att besked om matchflytt kommer med kort varsel och innebär svårigheter för alla inblandade. Vi värdesätter klubbarnas flexibilitet för att hjälpa oss att nå våra kollektiva mål."

På Premier League-mötet som hålls nästa vecka kommer coronaprotokollen diskuteras samt hur smittoutbrott bör hanteras. 

Aston Villa fick som bekant ställa upp med U23-laget i FA-cupen mot Liverpool och deras match mot Tottenham som skulle spelats denna vecka flyttades fram. Nu sägs även matchen mot Everton till helgen ligga i riskzonen.

Bannerbild