Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Otrolig mentalitet i truppen

Bild till nyheten

Fabinho berättar om övergången från Monaco till Liverpool och att få vinna Champions League i sin första säsong i "The Reds".

Fabinho har säsongen 2020/21 klivit fram och blivit en av Liverpools absolut bästa spelare, och det på en ovan position som mittback i Virgil van Dijk och Joe Gomez frånvaro.

Brassens tid i Liverpool har varit väldigt framgångsrik. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar han om övergången från Monaco.

– För mig var det en väldigt speciell känsla eftersom att jag alltid har velat ta steg framåt i min karriär. En flytt från Monaco till Liverpool var någonting riktigt bra för min karriär.

– Personligen var det en bra dag. Jag hade sett Liverpool - Real Madrid på TV och höll på Liverpool, men tyvärr vann de inte.

– Den tiden var iallafall för mig början på ett nytt kapitel. Jag träffade ingen när jag kom till Melwood, vilket kanske var bra eftersom att de troligtvis inte var på bästa humöret efter att ha förlorat finalen. Men det var stort för klubben att vara tillbaka i en Champions League-final igen.

– För mig var det en jättebra dag eftersom att jag skrev på för den här fantastiska klubben.

Stärkta av bland annat Fabinho så kunde Liverpool ta sig hela vägen till final även den efterföljande säsongen och då slutade finalen i seger för de rödklädda.

– Det visar vilken otrolig mentalitet som finns i spelartruppen och staben. Det är inte lätt att spela två Champions League-finaler i följd.

– Efter att ha förlorat en final kan mycket förändras i en klubb, men jag tror att det hjälpte dessa spelare att bli ännu hungrigare efter titlar. Särskilt denna turnering som är en av de bästa i världen.

– Att i min första säsong i Liverpool få spela, och vinna, en Champions League-final var fantastiskt.

Bannerbild