Hungrar efter mer speltid

Bild till nyheten Hungrar efter mer speltid
Takumi Minamino ser fram emot det hektiska matchandet som stundar då det innebär stora chanser för honom själv att få fler minuter ute på planen.

Liverpool har haft en ovanligt lång vila sedan Crystal Palace-krossen på Selhurst Park, men imorgon drar en ny hektisk period igång med start med en hemmamatch mot West Bromwich.

Takumi Minamino kom till Liverpool i januari tidigare i år och har därmed aldrig upplevt den traditionsenliga julperioden där matcherna i ligaspelet duggar rejält tätt. 

– Jag ser fram emot det väldigt mycket. Eftersom att det är två matcher i veckan så kommer jag att ha större chanser till speltid, vilket jag alltid är glad över. Vi har mycket skador just nu, så en spelare som mig måste jobba hårdare för laget. Jag försöker att förbereda mig för att sedan kunna prestera när jag får chansen, säger japanen till Liverpoolfc.com.

Söndagens motståndare West Bromwich har nyligen bytt tränare: Sam Allardyce har ersatt Slaven Bilic. Tränarbytet gör det svårare att förutse hur sina motståndare ska spela, menar Minamino.

– Det är svårt att veta vad man kan förvänta sig. När ett lag har en ny manager är det inte lätt att veta hur de kommer att spela. Men vi behöver huvudsakligen fokusera på våra egna förberedelser och så länge som vi spelar vår fotboll kan vi få ett bra resultat.

Morgondagens match spelas på Anfield, där Liverpool tagit sju av sju segrar så här långt denna säsong i Premier League.

– När vi spelar på Anfield, jag vet inte riktigt varför, så känner vi att vi alltid kan vinna. Arenan ger oss kraft. Det är väldigt synd att vi inte kan ha fler supportrar på plats. Jag hoppas att de kan komma tillbaka och se oss spela så snart som möjligt.

Att laget leder ligan just nu är ingenting som Minamino väljer att fokusera allt för mycket på.

– Det är självklart bra att vi gör det, men vi kan inte slappna av, vi måste fortsätta hålla fokus för att se till att vi toppar tabellen vid slutet av säsongen också.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer