Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

lördag 11 dec 16:00

Byter Origi mot Kabak?

Bild till nyheten

Liverpool är beredda att göra sig av med Divock Origi i januari. Ett rykte som nu dykt upp innebär att anfallaren skulle användas i en byteshandel med Schalke 04 för att få loss mittbacken Ozan Kabak.

Divock Origi har inte haft den bästa av säsonger så här långt. Han har endast noterats för sju minuters speltid i Premier League och har totalt gjort sju framträdanden alla turneringar inräknade. 

Anfallarens svaga form i kombination med superformen som Diogo Jota visat upp sedan han ankom till klubben - nu har även Takumi Minamino eventuellt växlat upp, japanen gjorde sitt första PL-mål mot Crystal Palace - innebär att chanserna till att speltiden ökar inom en snar framtid inte verkar vara särskilt stora.

Förra veckan rapporterade The Athletic att Liverpool är beredda att sälja Origi redan i januarifönstret och att en potentiell prislapp kan vara £20M. Wolverhampton nämndes som en av de intresserade klubbarna.

Nu har det även börjat ryktas om att Michael Edwards vill använda Origi i en bytesaffär med Schalke 04 för att få loss mittbacken Ozan Kabak. Liverpool är som bekant hårt drabbade av skador och då Kabak även han värderas till £20M ses det som ett möjligt alternativ. Tyska Sky-journalisten Marc Behrenbeck menar att det pågår samtal mellan klubbarna.

Ännu en aspekt som satt fart på ryktena kring Origis framtid i Liverpool är att han tagit bort allt som har med Liverpool att göra i sin Twitter-bio och ersatt det med texten "professionell fotbollsspelare".

Bannerbild