Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Spännande, men riktigt tufft

Bild till nyheten

Jürgen Klopp ser fram emot att möta RB Leipzig för första gången men är säker på att det blir en utmaning av högsta svårighetsgrad.

Under gårdagen lottades åttondelsfinalerna i Champions League. För Liverpools del väntar nu ett dubbelmöte med RB Leipzig. 

– Det är i princip så tufft det kan bli, konstaterar Jürgen Klopp om lottningen i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Jag hade en stark känsla av att vi skulle få något av de tyska lagen, antingen Mönchengladbach eller Leipzig. Båda är starka motståndare.

– Leipzig tog sig till semifinal förra säsongen, så det kommer att bli tufft. Det är 16 lag kvar i turneringen, så det är inte möjligt att hitta tuffare motstånd.

– Det är fortfarande lång tid kvar tills vi ska möta dem. Vi har många matcher kvar att spela. Mycket kan hända, men det är spännande. Jag har aldrig mött Leipzig, de tog sig upp i Bundesliga efter att jag lämnat, så jag har aldrig varit på deras arena, men det är en fantastisk stad.

Julian Nagelsmann har gjort ett fint jobb som manager för Leipzig. Klopp och Nagelsmann har mötts tidigare, då när den sistnämnde var i Hoffenheim.

– Vi spelade mot Julian Nagelsmann när han var i Hoffenheim, det var en tuff utmaning. Nu har han ett bättre lag till sitt förfogande, ett spännande lag. De blev av med Timo Werner, men är fortfarande kvar i topp tre i ligan, det säger egentligen allt om dem.

– Nagelsmann är en tränare som jag verkligen respekterar. Han kommer att vara en del av fotbollsvärlden i 20 eller 30 år till. Det säger mycket att han är där han är trots sin unga ålder.

– Han tränade ett lag i Bundesliga när han var 28, vilket är en exceptionell händelse. Jag gillar det han gör, det gör jag verkligen. Jag respekterar hans arbete. Jag är nästan rädd för att säga det men han kommer att bli bättre och bättre med åren, precis som vi alla blev, men han har redan är mycket hög nivå. Det kommer att bli tufft att möta honom.

Bannerbild