Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Clarkson om CL-debuten

Bild till nyheten

Den unge mittfältaren Leighton Clarkson gjorde Champions League-debut när han fick chansen från start mot Midtjylland.

19-årige Leighton Clarkson var en av de spelare som drog nytta av att Jürgen Klopp roterade rejält i startelvan när Midtjylland stod för motståndet i vad som var en betydelselös match för hur grupp D slutade. 

Clarkson startade på mittfältet och gjorde därmed sin debut i Champions League.

– Det är sådant man drömmer om som barn. Det var ett speciellt ögonblick för mig och min familj. Jag kommer aldrig att glömma detta, sa Clarkson efter slutsignalen.

– Den första halvleken var bättre, då spelade vi mer fotboll. Jag kom bra in i matchen och levererade några bra passningar. I den andra halvleken sjönk vi djupare i planen och hade inte bollen lika mycket.

Mittfältaren fick stöd av Klopp inför matchen.

– Han sa bara att jag skulle spela som jag alltid gör. Han sa att jag skulle känna mig fri och vara mig själv. 

– Jag måste ha visat något för att få vara med i Kirkby och träna med dem, så jag är mycket glad över att ha fått chansen i matchsituation. Jag tycker att jag tog vara på den.

I träningsmiljön med seniorlaget får Clarkson möjligheten att lära av de allra bästa.

– Alla är världsklasspelare. Hendo och Fabinho lär jag mig av varje dag - jag försöker att kopiera vad de gör för att använda det i mitt egna spel. Det finns alltid saker att lära sig.

– Det hjälper att få råd och tips från seniorspelarna, men att spela tillsammans med Billy och Rhys i Champions League för seniorlaget var otroligt. 

Källa: Liverpool.no

Bannerbild