Kalla fakta inför Ajax

Bild till nyheten Kalla fakta inför Ajax
Det räcker med en poäng för Liverpool mot Ajax för att säkra avancemang till Champions Leagues slutspel.

Fyra omgångar har spelats i Champions League grupp D och Liverpool leder med två poängs försprång ned till Ajax och Atalanta.

Om "The Reds" undviker förlust i kvällens match mot det nederländska laget säkrar de avancemang från gruppspelet på grund av deras inbördes möten med just Ajax och Atalanta. 

Liverpoolfc.com har sammanställt en del statistik inför matchen:

# Liverpools nästa mål på Anfield i Champions League är deras 50:e under Jürgen Klopp. Mohamed Salah har gjort flest av dem med sina 13 fullträffar.

# Liverpool är obesegrade i de senaste 14 matcherna mot nederländskt motstånd. Senaste förlusten kom mot Ajax i Amsterdam 1966.

# Klopp har vunnit alla sina tre möten med Ajax - två med Dortmund och ett med Liverpool.

# Liverpool har endast förlorat en av sina 30 senaste matcher som spelats i december. Den enda förlusten av dessa matcher kom mot Aston Villa i Ligacupen förra säsongen.

# Om de rödklädda vinner ikväll tar de sin fjärde seger i gruppen och tangerar då sitt högsta segerantal i ett CL-gruppspel.

# Diogo Jota gjorde två hattricks i Europa för Wolverhampton förra säsongen och har redan noterats för ett europeiskt hattrick för Liverpool denna säsong.

# Den senaste spelare i den röda tröjan att göra två europeiska hattricks i en och samma säsong var Dean Saunders som gjorde det i UEFA-cupen 1991/92.

# Ajax är obesegrade i sina 17 senaste bortamatcher i turneringen. 

# Ajax är det enda lag som gjort fler än fyra mål mot Liverpool i en europeisk turnering. 1966 vann de med 5-1.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer