Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Kalla fakta inför Ajax

Bild till nyheten

Det räcker med en poäng för Liverpool mot Ajax för att säkra avancemang till Champions Leagues slutspel.

Fyra omgångar har spelats i Champions League grupp D och Liverpool leder med två poängs försprång ned till Ajax och Atalanta.

Om "The Reds" undviker förlust i kvällens match mot det nederländska laget säkrar de avancemang från gruppspelet på grund av deras inbördes möten med just Ajax och Atalanta. 

Liverpoolfc.com har sammanställt en del statistik inför matchen:

# Liverpools nästa mål på Anfield i Champions League är deras 50:e under Jürgen Klopp. Mohamed Salah har gjort flest av dem med sina 13 fullträffar.

# Liverpool är obesegrade i de senaste 14 matcherna mot nederländskt motstånd. Senaste förlusten kom mot Ajax i Amsterdam 1966.

# Klopp har vunnit alla sina tre möten med Ajax - två med Dortmund och ett med Liverpool.

# Liverpool har endast förlorat en av sina 30 senaste matcher som spelats i december. Den enda förlusten av dessa matcher kom mot Aston Villa i Ligacupen förra säsongen.

# Om de rödklädda vinner ikväll tar de sin fjärde seger i gruppen och tangerar då sitt högsta segerantal i ett CL-gruppspel.

# Diogo Jota gjorde två hattricks i Europa för Wolverhampton förra säsongen och har redan noterats för ett europeiskt hattrick för Liverpool denna säsong.

# Den senaste spelare i den röda tröjan att göra två europeiska hattricks i en och samma säsong var Dean Saunders som gjorde det i UEFA-cupen 1991/92.

# Ajax är obesegrade i sina 17 senaste bortamatcher i turneringen. 

# Ajax är det enda lag som gjort fler än fyra mål mot Liverpool i en europeisk turnering. 1966 vann de med 5-1.

Bannerbild