Quantcast

Nästa match (Champions League)

Atalanta klubbmärke Atalanta (H)

onsdag 25 nov 21:00

Kalla fakta inför Leicester

Bild till nyheten

Liverpool skriver historia om de undviker förlust mot Leicester hemma på Anfield under söndagen.

Liverpool FC:s statistikguru Ged Rea har sammanställt de viktigaste siffrorna inför kvällens match mot ligaledande Leicester.

# Om Liverpool undviker förlust så har de gått obesegrade ur 64 raka ligamatcher på Anfield, något som skulle innebära att det tidigare klubbrekordet på 63 förlustfria ligamatcher förbättras.

# Om Gini Wijnaldum får speltid ikväll gör han sitt 150:e ligaframträdande och den 200:e matchen totalt i den röda tröjan.

# Om Liverpool gör mål mot Leicester sätter de ett klubbrekord på 39 raka hemmamatcher i ligaspelet där de gjort minst ett mål.

# Roberto Firmino har gjort fem mål mot Leicester och är därmed på delad förstaplats med Robbie Fowler vad gäller antal Premier League-mål mot "the Foxes".

# Det har endast blivit tre mållösa kryssmatcher på 100 ligamöten mellan Liverpool och Leicester.

# Diogo Jota kan bli den första Liverpoolspelaren att göra mål i sina fyra första hemmamatcher i ligaspelet.

# Liverpool har vunnit båda Premier League-mötena mot Leicester i två av de tre senaste säsongerna.

# Jürgen Klopps lag har vunnit de tio senaste ligamatcherna på hemmaplan där de släppt in det första målet. Senaste gången de släppte in första målet och misslyckades att vända var mot Burnley 2017 i en match som slutade 1-1.

# Sadio Mané kan bli den första Liverpoolspelaren att göra mål i tre raka hemmamatcher i Premier League mot just Leicester sedan Emile Heskey gjorde det 2003/04.

Bannerbild