Quantcast

Nästa match (Premier League)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

lördag 14 aug 16:00

– Han är en otrolig spelare

Bild till nyheten

Jürgen Klopp öser beröm över Joel Matip och konstaterar att mittbackens tunga skadehistorik beror mer på otur än någonting annat.

Joel Matip är för tillfället den enda rutinerade mittbacken som är fit for fight i Liverpool efter att både Joe Gomez och Virgil van Dijk skadat sig allvarligt. Dessutom såldes Dejan Lovren till Zenit St. Petersburg i somras.

Det är mycket ansvar som ligger på Matips axlar att bära upp försvaret i dessa mittbackars frånvaro, men många har oroats över kamerunarens skadehistorik.

Den mindre roliga skadehistoriken är dock inget som Jürgen Klopp lägger någon större vikt vid. Tysken menar att det är otur som ligger bakom de flesta skadorna och att 29-åringen nu kliver in i en bra period som fotbollsspelare.

– Det är den bästa åldern för en fotbollsspelare, säger Klopp enligt Thisisanfield.com.

– Joel har varit fantastisk sedan han kom hit. Han var fantastisk redan innan, det var därför som vi värvade honom. Han är en otrolig spelare, det är faktiskt otroligt hur bra han är. 

– Ja, han har haft otur med skador. Innan han kom till oss, när han spelade för Schalke, så hade han knappt några skador alls och spelade konstant i fyra, fem, sex år.

– Sedan började det lite här, man behöver ha tur. Alla skador han haft är olika. Den senaste skadan (i slutet av förra säsongen) kom efter att han blivit stämplad så pass illa att en sena i tån gick av. Det kanske verkar som att han är sårbar, men alla som hade varit med i den situationen hade varit med om samma utfall.

– Nu är han tillbaka - förhoppningsvis länge. Om han är inne i sina bästa år som spelare vet jag inte, men jag har varit väldigt nöjd med hur hans karriär sett ut under de senaste fyra åren. Han är en fantastisk spelare.

Bannerbild