Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

Spurs slog City - upp i ligatopp

Bild till nyheten

Tottenham fortsätter att imponera samtidigt som Manchester Citys knackiga säsongsstart håller i sig.

Manchester City kom som bekant tvåa i Premier League förra säsongen och inför säsongen 2020/21 var de allra flesta nog överens om att det skulle bli just City och Liverpool i den absoluta tabelltoppen även denna gång.

Säsongen har dock inletts ganska märkligt rent resultatmässigt - inte minst för Pep Guardiolas mannar, som inför helgens omgång hade tappat poäng eller förlorat i fyra av sju matcher. 

Under lördagen kom en ny förlust för de ljusblåa när de gästade Tottenham Hotspur Stadium. Heung-Min Son satte matchens första mål redan efter fem minuters spel och i den andra halvleken avgjorde Giovani Lo Celso med sitt 2-0-mål.

Segern för Tottenham innebär att de nu toppar Premier League med sina 20 inspelade poäng på nio omgångar. Manchester City har på åtta matcher spelat ihop 12 poäng. 

Liverpool har mot Leicester chansen att komma upp på lika många poäng som Tottenham, men då José Mourinho och Co. har betydligt bättre målskillnad kommer de att behålla ligaledningen även om "The Reds" tar tre poäng. Skulle Leicester vinna återtar de den ledning de hade inför omgången.

Bannerbild