Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

Upprepade strömavbrott på nya anläggningen

Bild till nyheten

Flera strömavbrott på AXA Training Centre i onsdags störde Liverpools uppladdning inför Leicester, men Jürgen Klopp är fortsatt mäkta imponerad av den nya anläggningen.

Liverpool invigde i veckan den nya träningsanläggningen i Kirkby som fått namnet AXA Training Centre. Anläggningen är en ultramodern sådan med de absolut bästa förutsättningarna för spelarna, men den första veckan har inte passerat helt utan problem.

Jürgen Klopp berättar i en intervju med Daily Mail att strömavbrott störde lagets träning under onsdagen.

– Det är väldigt spännande med en ny träningsanläggning, men i onsdags gick strömmen tre gånger medan vi tränade och under spelarmötet. Du vet hur det kan vara när saker och ting är nya, säger tysken.

– Men anläggningen är strålande. Jag har egentligen inte saknat att vara spelare sedan jag blev manager, men när jag kom till den här platsen så tänkte jag att det hade varit härligt att vara spelare igen. Att få byta om i dessa omklädningsrum och simma i poolerna. Vi hade inga pooler när jag spelade, då var det ett 50 år gammalt badkar som gällde.

Klopp menar att det var helt rätt beslut att byta träningsanläggning nu, trots att det är mitt i säsongen.

– Det var inte möjligt att få den färdig till sommaren och vi ville inte vänta ända till nästa sommar. Efter två dagar kändes den här anläggningen helt naturlig för oss. När man ser planerna för första gången så vill man bara sätta sig på knä och njuta en stund. Kvaliteten på gräset är otroligt.

– Jag har sagt till planskötarna att det är denna nivå vi kräver av dem framöver! 

– Om vi inte lyckas i framtiden så kan vi inte skylla på faciliteterna här i Kirkby iallafall.

Bannerbild