Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Drömläge att vinna grupp D

Bild till nyheten

Trots skadeskris och knackigt spel har Liverpool drömläge att kvalificera sig tidigt till Champions Leagues slutspel.

The Reds fick slita ont för att besegra Midtjylland på tisdagskvällen och till råga på allt drog mittbacksvikarien Fabinho på sig en hamstringskada och är sannolikt borta 2-4 veckor.  

Men trots allt har Liverpool plockat full pott i grupp D efter två omgångar och det är faktiskt första gången som det inträffar under Jürgen Klopps era som manager. Laget har nu skaffat sig en drömsits att ta hem gruppsegern. 

Samtidigt som Diogo Jota och Mo Salah fixade 2-0-segern mot danskarna på Anfield kryssade nämligen Atalanta och Ajax på italienarnas nyinvigda Gewiss Stadium i Bergamo.

Ajax öppnade starkast och skaffade sig en 2-0-ledning genom Dusan Tadic och Lassina Traore och hade dessutom bud på mer. Men Atalanta kom tillbaka starkt i andra halvleken och två mål av Duvan Zapata inom loppet av sex minuter fastställde slutresultatet till 2-2.

Det ger följande tabell efter två av sex rundor:

TABELLEN: Slik er status etter to spilte gruppespillkamper i gruppe D.

Om blott sex dagar är det Liverpools tur att besöka Bergamo och innan dess behöver Klopp klura ut en lösning på mittbackskrisen, så till vida inte Joel Matip tillfrisknar och tar plats bredvid Joe Gomez mot formstarka West Ham på Anfield på lördag kväll. 

Efter Hammers och Atalanta väntar dessutom Manchester City på Etihad nästkommande söndag 8/11 – alltså tre matcher inom loppet av åtta dagar – innan det är dags för nästa landslagspaus.

Under rådande skadekris önskar sig nog Klopp och spelarna att gruppavancemanget säkras så snabbt som möjligt. Minst oavgjort borta mot italienarna skulle innebära betydligt mindre press inför de avslutande omgångarna mot Atalanta hemma (25/11), Ajax hemma (1/12) och Midtjylland borta (9/12).

Liverpool tar sig också vidare från grupp D om de enbart vinner de två återstående hemmamatcherna.

Bannerbild