Rapport: Tungt poängtapp på Goodison

Bild till nyheten Rapport: Tungt poängtapp på Goodison
Som det så ofta har gjort under de senaste åren slutade Merseysidederbyt på Goodison Park oavgjort, även om det denna gång blev mer målrikt än vanligt. Liverpool såg ut att ha tagit hem segern i slutskedet, men VAR hittade en offside vilket innebar att det blev delad poäng för lokalrivalerna.

Liverpool öppnade starkt och kunde redan tre minuter in ta ledningen genom Sadio Mané som dunkade in bollen från nära håll efter ett inlägg från Andy Robertson.

0-1:

Strax därefter tvingades Jürgen Klopp agera från bänken när Virgil van Dijk skadat knät i en duell med Jordan Pickford. Joe Gomez ersatte. En mycket tung smäll för Liverpool då det såg ut att kunna vara en allvarlig skada för den nederländska mittbacken.

I 20:e minuten kvitterade hemmalaget på hörna när Keane nådde högst och nickade in 1-1.

1-1:

Liverpool var det klart bättre laget i den första halvleken, men efter pausvilan kom ett betydligt bättre Everton ut på planen, men det var trots att bortalaget som skulle ta ledningen - ett inlägg från Alexander-Arnold täcktes av Yerry Mina, men Mohamed Salah reagerade snabbt och smällde in 2-1 i bortre hörnet.

1-2:

Med tio minuter kvar lyckades de blåklädda kvittera på nytt. Formstarke Dominic Calwert-Lewin visade prov på fint häng i luften och kunde med en välplacerad nick se till att göra 2-2.

2-2:

Richarlison fick med två minuter kvar att spela rött kort efter en våldsam satsning mot Thiago.

Tacklingen som betydde rött kort för brassen:

Direkt efter det röda kortet satte Liverpool massiv press och Jordan Henderson kunde sätta det avgörande 3-2-målet - trodde alla, men efter en VAR-check bedömdes Sadio Mané med minsta möjliga marginal vara offside och därmed underkändes målet.

Premier League

Everton - Liverpool 2-2 (1-1)

Målen: 0-1: (3) Mané (Robertson), 1-1 (19) Keane (Rodriguez), 1-2: (72) Salah, 2-2 (81) Calwert-Lewin (Digne)

Domare: Michael Oliver