Rapport: Drömdebut för Jota

Bild till nyheten Rapport: Drömdebut för Jota
Liverpool tog hem samtliga tre poäng när Arsenal gästade Anfield och därmed har "The Reds" spelat ihop nio av nio möjliga poäng. Diogo Jota fick toppa sin PL-debut i den röda tröjan med ett vackert mål!

Liverpool startade matchen i överlägsen stil och kom vid två tillfällen mycket nära att öppna målskyttet, men ena gången stod Leno för en otrolig reflexräddning och andra gången räddades den tyske målvakten av ribban efter ett skott av Trent Alexander-Arnold.

Istället tog Arsenal ledningen efter ett grovt misstag av Andy Robertson som med en felträff frispelade Lacazette som, trots en svag träff på bollen, satte bollen över Alisson och in i mål.

0-1:

Bara någon minut senare kunde dock hemmalaget rättvist kvittera när Sadio Mané slog in en Leno-retur efter ett skott av Mohamed Salah.

1-1:

Strax därefter tog Robertson revansch på sig själv efter sitt misstag genom att sätta 2-1. Ytterbackskollegan Alexander-Arnold stod för assisten.

2-1:

I den andra halvleken fortsatte Liverpools dominans, men Alisson tvingades till en superräddning när Lacazette kom fri på en Arsenalkontring.

Diogo Jota fick göra sin Premier League-debut i den röda tröjan med tio minuter kvar att spela och hann faktiskt med att skriva in sig i målprotokollet när han på ett vackert vis tog ned bollen utanför straffområdet och sköt in en välplacerad volley till 3-1 som också blev slutresultatet.

3-1:

Premier League

Liverpool - Arsenal 3-1 (2-1)

0-1: (25) Lacazette, 1-1: (28) Mané, 2-1: (34) Robertson (Alexander-Arnold), 3-1: (88) Jota

Hörnor: 7-3

Alisson 4, Alexander-Arnold 3, Gomez 3, Van Dijk 3, Robertson 3, Fabinho 3,5, Wijnaldum 3, Keita 3 (ut 79), Mané 4 (ut 79), Firmino 4 (ut 90+1), Salah 3,5, Jota, Milner och Minamino spelade för lite för att bedömas - pluspoäng till Jota med mål i PL-debuten.