Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

Värvar Jota för £45M

Bild till nyheten

Liverpool är enligt de allra mest trovärdiga journalisterna överens med Wolverhampton om ett köp av Diogo Jota.

Fredagseftermiddagen och kvällen blev en händelserik sådan för Liverpools del. Först kom uppgifter om ett intresse av att värva Wolverhamptons Diogo Jota, sedan bekräftades värvningen av Bayern Münchens Thiago och senare kom beskedet från de journalister som följer Liverpool allra närmast - Jota kommer att ansluta till klubben i en övergång värd £45M.

The Athletics James Pearce skriver att Liverpool och Wolverhampton är överens om en deal där summan i utgångspunkt är £41M, men med diverse klausuler kan den stiga till £45M.

Samme Pearce skriver att Jürgen Klopp och Co. anser att 23-årige Jota kan avlasta supertrion som består av Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané. 

Klopp ska under en längre tid ha varit imponerad av Jotas flexibilitet, inställning, öga för mål, arbetsinsats och förmåga att spela på flera positioner i anfallet. Även spelarens taktiska smartness både med och utan boll ska ha gjort stora intryck på tysken

Ismaila Sarr uteslöts som ett alternativ tidigare denna vecka efter att Watfords krav både vad gäller övergångssumma och betalningsplan blev övermäktiga. Den numera Championship-tillhörande klubben krävde £40M samt ytterligare £10M i add ons.

I avtalet med Wolverhampton kom Liverpool överens om en betalningsplan där de endast behöver betala 10 procent av övergångssumman under de kommande 12 månaderna.

Bannerbild