Quantcast

Nästa match (Premier League)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

måndag 28 sep 21:00

– En oförglömlig resa

Bild till nyheten

Andy Robertson blickar tillbaka på en händelse från förra säsongen där ett kraftigt stormoväder orsakade rädsla i den röda truppen.

När Liverpool i februari förra säsongen gästade Carrow Road tog de en betydande trepoängare i jakten på ligaguldet. Sadio Mané gjorde matchens enda mål och såg därmed till att laget endast behövde fem segrar till för att säkra förstaplatsen.

Matchen i sig var minnesvärd av nämnd anledning, men Andy Robertson avslöjar i sin bok "ROBBO: Now You're Gonna Believe Us" att hemresan från Norwich fortfarande finns kvar i minnet.

"Norwich borta var en av säsongens mest minnesvärda resor. Resultatet i sig var någonting att minnas eftersom att det var vår 17 raka seger. Därmed behövde vi endast vinna fem av de tolv återstående matcherna för att säkra ligatiteln," skriver skotten.

"Sättet som vi säkrade de tre poängen på minns vi också väl, Sadio visade upp hela sin repertoar när han gjorde segermålet. Men det som verkligen gjorde resan oförglömlig var flygresan hem. Det var rejält dåligt väder - stormen Dennis."

"När vi kom ombord på flyget på flygplatsen i Norwich var vi inställda på en turbulent flygtur. Vinden tilltog i styrka och väderförhållandet var inte optimalt, och då är jag snäll. Piloten sa att vi skulle räkna med en hel del turbulens och jag kunde se att flera blev bekymrade. Flera av spelarna ville hellre åka bil hem istället."

"Managern var tydlig med att han aldrig skulle tvinga någon att flyga i en liknande situation och sa att de som ville kunde kliva av flygplanet. Ett tag funderade jag på att åka bil, men jag kom fram till att jag hellre ville sitta på ett flyg i cirka en timme än att avverka fem timmar på motorvägen."

"Det var flera spelare som valde att kliva av och den sista spelaren gick ut till ett stort jubel så att han visste att vi hade sett honom när han försökte att smyga av planet. När vi skulle åka så kastades planet till vänster - just då verkade fem timmar på vägarna inte så illa trots allt!"

"Men så snart vi var uppe i luften så gick det bra, även om vi kastades från sida till sida när vi skulle landa på John Lennon Airport. Men vi kom hem på ett tryggt vis. Det var en av de stökigaste flygresor jag varit med om, men man litar på professionella yrkesmän och landningen var perfekt. Alla ombord applåderade när vi landade tryggt, något som jag vanligtvis inte gillar, men denna gång hade jag inte någonting emot det."

Källa: Liverpool.no

Bannerbild