Quantcast

Nästa match (Premier League)

West Ham klubbmärke West Ham (H)

lördag 31 okt 18:30

– Då hade Hendo dödat mig

Bild till nyheten

Andy Robertson har släppt en bok om den fantastiska titelsäsongen för The Reds och han avslöjar bland annat att han började dagen i Chelseatröja när guldet väl kunde säkras - och att han höll på att gå Henderson på nerverna under de avgörande minuterna.

Tillsammans med Tony Barrett har Andy Robertson i dagarna släppt boken "ROBBO: Now You're Gonna Believe Us" som är vänsterbackens egna perspektiv på mästarsäsongen 2019/2020. 

Och i ett utdrag som både Liverpool Echo och Liverpool.no lyfter fram, får man följa med i hur Andy Robertson upplevde dagen då Chelsea slog Manchester City - och Liverpool till slut blev mästare. 

– Vi hade planerat för en grillfest och att se matchen tillsammans och vi hoppades att det skulle bli matchen då vi till slut blev mästare. Och vad ska man egentligen ha på sig en sån dag? Jag gick till garderoben och hittade fram en Chelseatröja jag fått av Billy Gilmour någon månad tidigare och skickade en bild i WhatsApp-gruppen. Den var lite för tajt men jag gick på färgen, skriver Robbo. 

– Svaren lät inte dröja på sig och det var kanske inte de finaste komplimangerna jag fick. Så då fick det bli shorts och t-shirt istället, tänkte jag. 

– Jag var såklart aldrig seriös med att ha en Chelseatröja på mig under kvällen. Men där och då tror jag ändå att alla som hejar på Liverpool också hejade på Chelsea. Oavgjort var allt som behövdes och då skulle vi bli mästare. 

Under kvällen satt Andy Robertson längst fram i sällskapet och han avslöjar att han höll på att gå Jordan Henderson på nerverna. 

– Jag satt med Hendo och under hela matchen, långt innan Willian gjorde mål, hade jag suttit och skojat med honom att det var dags att förbereda kroppen på pokallyft om några veckor. Till slut röt han ifrån och bad mig hålla käften. 

– Hade City gått upp i ledningen hade han antagligen dödat mig. Så då var det läge att hålla tyst, skriver Robertson med en såklart hjärtlig och skojfrisk ton. 

När det väl närmade sig slutsignal visade Robertson dock prov på stor rutin. 

– Jag förstod att stunden nog snart var kommen. Skulle Chelsea bara hålla ut så var det nu vi skulle bli mästare. Innan domaren blåste av sprang jag på toaletten så att jag var redo att fira och festa. Jag ville inte missa en sekund av vad som väntade.

En som däremot var för nervös för att ens följa avslutningen var Alisson Becker.

– Ali gick in och satte sig för sig själv de sista tio minuterna. Då klarade han inte av mer. Jag tror han och min pappa var de mest nervös personerna i hela världen där på slutet. 

– Jag hann SMS:a pappa, mamma, Rachel och några av mina vänner i slutet av matchen. Men när det verkligen var dags för nedräkning la jag bort telefonen och fokuserade fullt på nedräkningen. Tio, nio, åtta, sju, sex, fem, fyra, tre, två, ett... Campeones, Campeones olé, olé, olé. 

Bannerbild