Quantcast

Nästa match (Premier League)

West Ham klubbmärke West Ham (H)

lördag 31 okt 18:30

Mbappé på tapeten igen

Bild till nyheten

Kylian Mbappé är transferrubrikernas man igen efter uppgifter om att han vill lämna PSG nästa sommar. Som vanligt när fransmannen ryktas bort nämns Liverpool i diskussionen. På annat håll kommer uppgifter om att Manchester Uniteds Thiago-intresse inte är genuint.

Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain

Superanfallaren ska enligt The Sunday Times ha meddelat PSG om sin önskan att lämna klubben efter att denna säsong är färdigspelad. Nästa sommar har han endast ett år kvar på sitt kontrakt och ska inte vara beredd att förlänga. PSG kommer därför att tvingas sälja under kommande sommartransferfönster för att få pengar tillbaka för spelaren de 2018 pungade ut £165M för.

Real Madrid har länge setts som det självklara valet som ny klubbadress den dag Mbappé lämnar Frankrike, men även Liverpool har nämnts som ett alternativ, inte minst efter att spelaren själv vid upprepade tillfällen talat varmt och klubben och Jürgen Klopp.

I The Guardians podcast "The Football Weekly" har Philippe Auclair, journalist från Frankrike, diskuterat den senaste händelseutvecklingen.

– Det är definitivt sant att Kylian Mbappé inte är en spelare som har planer på att stanna i PSG väldigt länge. Det är inget nytt. Anledningen till att jag säger som jag säger är för att folket runtomkring honom - hans familj -  inte har hymlat om det faktum att deras son önskar att lämna klubben förr eller senare.

– Han har bara två år kvar på sitt kontrakt och det verkar extremt osannolikt att han förlänger. Det innebär att PSG måste fatta ett beslut väldigt snart. 

– Det är inte precis någon hemlighet att han har väntat på att någon ska komma med rätt erbjudande till honom. Om det finns en klubb som skulle ha passat honom perfekt, både till sättet de spelar fotboll på och vad han vill ha från ett lag - då är det Liverpool. Ryktena som har cirkulerat och som startade i en söndagstidning i England har faktiskt har faktiskt relevans. 

Thiago, Bayern München

Det är ingen hemlighet att Liverpool har ögonen på Bayern Münchens stjärnmittfältare Thiago, som endast har ett år kvar på sitt kontrakt i Tyskland. Hela sommaren har varit full av rykten och spekulationer om att spelaren och Anfield-klubben är överens men att ingen deal har gjorts med Bayern ännu. 

Ju längre denna transfersaga har pågått desto fler klubbar har nämnts som andra alternativ för Thiago. En sådan klubb är Manchester United - men nu kommer uppgifter om att de inte är intresserade av spelaren.

Manchester Evening News, som följer klubben på nära håll, skriver att Ole Gunnar Solskjaer och Co. inte har för avsikt att signa Thiago. Tidningen tror att det är Bayern och spelares agent som använt namnet för att pressa Liverpool till att lägga ett bud.

Denis Zakaria, Borussia Mönchengladbach

Den schweiziske defensiva mittfältaren sägs vara en spelare som finns med på Liverpools radar inför nästa sommars transferfönster. Det är Bild-journalisten Christian Falk som hävdar detta.

– Jag vet att Liverpool har scoutat Zakaria från Mönchengladbach.

– Det är en väldigt talangfull spelare och han kommer att finnas tillgänglig på marknaden nästa sommar. En övergång till Premier League är någonting som han lätt kan se framför sig.

Spelaren fyller 24 år i november och har gjort 96 matcher i Bundesliga.

Bannerbild