Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

– Vi ska jobba ännu hårdare

Bild till nyheten

Jordan Henderson menar att Liverpool har möjligheten att uppnå fler framgångar, men då krävs rätt fokus och stenhårt arbete.

I matchprogrammet inför Premier League-premiären mot Leeds United har lagkapten Jordan Henderson understrukit vikten av att spelarna är beredda att lägga ned ännu hårdare arbete än tidigare om de ska ha chansen att fylla på prisskåpet ytterligare.

"När jag tänker tillbaka på vad som har fungerat för oss tidigare så har det varit tankesättet att endast fokusera på vad som finns rakt framför dig. Som spelare startar det på träningsplanen. Man måste komma till Melwood varje dag med inställningen att jobba hårt. Man ska äta rätt, lyssna på den medicinska staben och fysioterapeuterna och därefter se varje träningspass som en möjlighet att bli bättre och att lära sig så mycket man bara kan."

"När det gäller matcher så måste vi ha fokus på vad som händer här och nu. Vad kan vi påverka just nu? Vad kan jag göra för att hjälpa laget just nu?"

"Vi kan inte titta framåt vad som väntar efter den stundande matchen, vi kan bara fokusera på att vinna det vi kan vinna här och nu. Det gäller att fokusera på nästa tackling, nästa passning, nästa nickduell, att vara snabbare och starkare än din motståndare."

"Det är så det fungerar att vara professionell spelare, utifrån handlar mycket om att spekulera och gissa vad som händer härnäst. Jag tror det gäller även för Leeds United, som hade en fantastisk säsong där de välförtjänt blev mästare i deras liga, det var en otrolig bedrift av dem, men jag tror inte att det tog lång tid innan de fick frågor om hur nästa säsong kommer att sluta och hur de ska konkurrera i Premier League."

Hårt arbete och att inte ta saker och ting för givet är vad som gäller, enligt lagkaptenen.

"Jag ser på vårt lag och en definierande egenskap är att vi alla har kämpat stenhårt för de framgångar vi har haft i våra karriärer. Vi har inte fått någonting gratis. Ingenting har varit lätt. Vi har förtjänat allt vi har fått. Det gör att vi kan behålla mentaliteten där vi ständigt söker efter förbättring och pushar varandra."

"Att arbeta ännu hårdare är vägen framåt för oss, oavsett om vi är inne i en bra eller dålig period. Man tar sig igenom tuffare perioder om man arbetar hårdare och man gör bra perioder ännu bättre genom hårt arbete."

"Managern har pratat om vikten av att vara ödmjuka, som individer, lag och klubb. För att kunna göra det krävs det att man inser att den här säsongen startar med alla lag från samma startlinje."

"Vi har ingen fördel jämfört med Leeds. Om vi vill få en fördel på planen så måste vi gå ut och förtjäna den. Allt är tillbaka på noll nu."

"Om vi vill skapa speciella minnen så måste de förtjänas, en tackling i taget, en löpning i taget, en räddning i taget och en duell i taget. Det är rätt att vara optimistiska för vad som väntar, men den känslan är beroende av en tro på att vi kommer att fortsätta vara ödmjuka och fokuserade."

Bannerbild