Quantcast

Nästa match (Premier League)

Sheffield U klubbmärke Sheffield U (H)

lördag 24 okt 21:00

– Så slutar Premier League 20/21

Bild till nyheten

Det känns som det bara var timmar sedan säsongen 19/20 blåstes av i Newcastle i slutet av juli men oavsett vilket är det ett konstaterat faktum att en ny säsong blåses igång igen redan imorgon. Och jag kan fan-ta-mej inte vänta!

Säsongen 19/20 kommer vi att minnas som den antagligen mest händelserika någonsin, med ett crescendo av ett efterlängtat guld och samtidigt ett firande som inte blev som det borde. Men det bästa av allt är att jag satt mig ner och tittat i spåkulan – och kan konstatera att det blir guld snart igen…

Här är Premier League-tipset för 2020/2021

1. Liverpool

Från 30 års väntan till ingen väntan alls. Liverpool är lagett som alla vill slå och som lagen på något mirakulöst sätt ska ikapp. När flödena i kommentarsfält och på sociala medier har handlat om varför Liverpool inte förstärkt ännu mer måste man komma ihåg att det viktigaste för Liverpool var att ännu en säsong få behålla hela sin startelva intakt. Och personligen har jag inte gett upp en värvning av Thiago. Lagen där bakom kommer nog komma närmre. Men Liverpools dröm om ännu en titel och en storslagen parad genom stan kommer att hålla igång vattnet på motivationskvarnen hela säsongen för Klopps fantastiska gäng!

2. Manchester City

Hade värvningen av Messi blivit ett faktum hade det kanske varit svårt att försvara varför Pep Guardiolas manskap INTE skulle komma både ikapp och förbi Liverpool, men när man går in i säsongen med ett lag som faktiskt inte är bättre än i fjol och där jag under långa stunder inte tyckte ramverket satt, samtidigt som det viktiga navet i Fernandinho bara blir tröttare och tröttare håller jag fortfarande Liverpool som favorit. Men med det sagt tror jag City nästan ensamma kommer att vara laget som utmanar.

3. Chelsea

Sommarens stora cirkus ska nu ut på vägarna och se om alla dessa artister faktiskt har en samkörd föreställning att presentera eller om det bara blir clowneri av alltihop. På sikt – och kanske inom bara ett år eller två – finns där en enorm potential för Chelsea att åter utmana om guldet men att Frank Lampard ska få ihop det utan att ens förfogat över en försäsong tror jag är för mycket begärt för de blå från London. Men best of the rest bakom Liverpool och City.

4. Manchester United

33 poäng bakom Liverpool i fjol och då gjordes det ändå mätningar på att man hade fått 27 positiva domslut med sig på grund av VAR. Ge dem 50 till så kanske de återigen är ett topplag att verkligen räkna med. För mig är det nästan hugget som stucket mellan United och Arsenal men där den enda avgörande faktorn till slut stavas Bruno Fernandes. Fortsätter han där han slutade kommer United ha många extra poäng gratis. Men samtidigt ska också Ole-Gunnar överse allting – och då kan det såklart sluta hur som helst.

5. Arsenal

Känns återigen faktiskt lite spännande enligt mig. Om det är Arteta eller bara några av de unga stjärnskotten som Saka, Nketiah, Willock och Nelson vet jag inte – men troligen en kombination av båda. Kan flyga eller falla och mycket hänger nog på en fin start. Två enklare matcher på pappret innan de ska till Anfield och vi ska försöka utkräva revansch på dem efter två raka torsk. Men får Arteta lite arbetsro kan man nog i alla fall bli bäst i norra London.

6. Tottenham Hotspur

Mourinhos dokumentärgäng ska nu åter ut i verkligheten och spela fotboll efter några veckor där fans mest förfärats över vad man tvingats utså i Amazons nysläppta dokumentär. För oss som upplevt Being Liverpool är det bara att lida med alla ”Spursare” och hoppas att säsongen blir mer positiv på planen i år. Utan direkta förstärkningar och med en Eriksen och Verthongen som trots allt försvann i fjol ser jag dock inte att Spurs växlar upp igen. Kan Kane och Son hitta sin bästa form är Topp 6 såklart en självklarhet, men det krävs nog bara lite darr där för att faktiskt ska kunna bli riktigt trist för dem

7. Everton
8. Wolverhampton
9. Southampton
10. Leicester

Lillebror som best of the rest känns väl faktiskt som det minsta man kan ge dem efter alla bedrövelser den blå delen av Merseyside varit igenom. Inte nog med sina egna stålbad och obegripliga felrekrytering på både planen och tränarbänken de senaste åren; de har också behövt stå ut med vår framfart. Med en Ancelotti som nu fått forma laget och tre (!) klassvärvningar till mittfältet ser Everton trots allt mer spännande ut än på evigheter.

Jag tror som sagt att både Arsenal och Tottenham kan balansera på fina linor och skulle det svaja uppe i norra London kan nog Everton faktiskt ha en chans att bryta sig in i toppblocket i år. Sämre tror jag det blir för Leicester där luften gick ut helt redan i våras och Brendan Rodgers kan nog faktiskt få det svårt med att ens lösa en plats på den övre halvan – och med en sån säsong är det kanske inte ens han som avslutar säsongen som manager på King Power Stadium.

11. Newcastle
12. Leeds
13. Sheffield United
14. Brighton
15. West Ham
16. Crystal Palace

Här snackar vi ett getingbo utan någon som helst drottning eller ordning. Det är som att snurra tombolan och låta resultatraden trilla ut i knät på dig. Så jämt tror åtminstone jag att det kommer bli bland lagen i den här kategorin. Samtidigt är jag spänd på att se om Newcastle kan få fart på Bournemouth-duon Fraser/Wilson, som var så bra för två säsonger sedan, och sen känns ju Leeds som en av de mest spännande nykomlingarna på år och dar. På gott och ont får vi en försmak av dem redan imorgon men jag tror sannerligen inte att de blir en slagpåse, utan snarare en ganska obekväm överraskning för de flesta.

Sheffield United lär få det svårt med att ens komma i närheten av fjolårets succé och även om man fått in Aaron Ramsdale i målet kommer tappet av Dean Henderson att vara exakt sådär tufft så att det matematiskt renderar i en tabellposition ett par pinnhål ner. Men för ett lag som nog ingen trodde skulle överleva den första säsongen i Premier League ska det såklart ses som en succé om man kan etablera sig i den ”övre underhalvan”.

17. Burnley
18. Aston Villa
19. Fulham
20. West Bromwich

Har en viss känsla kring att den tjocka damen till slut sjunger i år och att det kanske blir dags att binka av Sean Dyche ner i dödgrävarfotbollens högborg, The Championship. Men sen vore han såklart inte The Ginger Mourinho om han ändå inte på nån jävla vänster löser det här igen – och sen har man ju även en av ligans absolut bästa målvakter i Nick Pope. Det brukar räcka långt!

Men om Leeds känns spännande, heta och lite härligt oberäkneliga känns Fulham och West Bromwich exakt så jävla tråkiga som de alltid gör varenda gång de kommer upp i seriesystemet högst punkt. De kommer helt utan entusiasm eller med någon som helst antydning till kraftsamling för att faktiskt prestera när man nu brottat sig in i finrummet. Fulham litar fortfarande på Aleksandar Mitrovic och West Bromwich tänker att Hal Robson-Kanu ska göra typ tre mål och ändå rädda dem från en jojo-retur rakt ner i Championshipgyttjan.

Nä, här känns det hopplöst och håglöst redan på förhand och jag tror även att man tar sällskap av förra årets nykomling – som räddades kvar i år av det horribla domarmisstaget där goal-line-technology inte gav utslag på Sheffield Uniteds vinstmål. Det här må vara tre ganska klassiska Premier League-klubbar. Men det är inte direkt en klassiker som Gudfadern eller Pulp Fiction. Här pratar vi mer i termer av klassikern där någon somnar på varenda fest. För så tråkiga känns dem.

Nu önskar jag alla en fantastisk fredag och att ni ser fram emot lördagen lika mycket som jag. Dela gärna era egna tabelltips så utvärderar vi när säsongen är över. Har någon alla rätt är ölen på mig när vi sparkar igång nästa säsong. 

Skål & You'll Never Walk Alone!

Bannerbild