Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Nu har vi båda titlarna

Bild till nyheten

Mohamed Salah berättar att han ofta fick frågan om han skulle föredra att vinna Champions League eller Premier League - nu har han tagit hem båda två.

I en mästarintervju med Liverpoolfc.com berättar Mohamed Salah om hur han rangordnar Champions League och Premier League.

– Alltid när folk har frågat vad jag helst ville vinna Premier League eller Champions League så har jag alltid svarat båda. Lyckligtvis har vi nu båda titlarna. Det är fantastiskt, säger anfallaren.

– Det känns fantastiskt, helt fantastiskt. Jag kan knappt tro det. Sedan jag kom hit har jag haft som mål att vinna Premier League med den här klubben. Det jag ser från supportrarna och folket här är otroligt. Jag är väldigt glad och njuter av det.

Salah har i allra högsta grad bidragit till lagets framgångar sedan han anslöt sommaren 2017. På tre säsonger i den röda tröjan har han levererat 94 mål och 38 assist på 152 matcher. 

Liverpools nummer 11 tror att sättet som förra säsongen slutade på var en riktig katalysator för de efterföljande framgångarna.

– Först och främst var det fantastiskt att vinna Champions League, jag menar det är Champions League - wow, vilken bedrift det var av laget.

– Vi förlorade Premier League med en poäng, vilket var en besvikelse, men såg man till hur många poäng vi hade och hur vi hade spelat så var vi ändå ganska stolta över oss själva. Men det fanns en känsla av besvikelse eftersom att vi inte nådde hela vägen. Det bästa är att vi slog tillbaka och vann nu.

Salah ser Champions League-segern mot Tottenham som en viktig seger för stämningen i laget.

– Ja, det gav oss mer självförtroende. 

– Tänk om vi hade förlorat Champions League-finalen för andra gången i rad och även Premier League med en poängs marginal... det hade varit en besvikelse. Men nu tog vi oss ur det med stärkt självförtroende.

Bannerbild