Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

– Tuffaste motståndet i min karriär

Bild till nyheten

Pep Guardiola menar att Liverpool denna och förra säsongen har varit en utmaning att möta likt ingen annan han stött på under sin karriär som manager.

Förra säsongen gick Liverpool och Manchester City en stenhård kamp om titeln hela vägen in i den sista omgången där det avgjordes på så sätt att City tog förstaplatsen med en poängs marginal. 

Denna säsong slog Jürgen Klopp och Co. tillbaka - och det rejält. När ligaspelet var över var avståndet hela 18 poäng ned till det ljusblåa Manchester-laget.

Pep Guardiola, manager för Man City, med erfarenheter som få andra inom fotbollsvärlden har, erkänner att detta Liverpool-lag varit en svår nöt att knäcka.

– Det tuffaste motståndet jag ställts mot i min karriär är det här Liverpool-laget från förra året och i år, säger spanjoren till DAZN.

– Om man tillåter sig själv att bli dominerad så låser de fast en i den ytan och man kan sedan inte ta sig loss. När man dominerar dem så löper de in i de tomma ytorna likt ingen annan. De är väldigt snabba på att jobba hem.

– De är väldigt starka strategiskt. Deras spelare har fantastisk mental styrka. De är den rivalen som fått mig att tänka allra mest över hur jag ska slå.

– När jag först kom till England var Liverpool lite svagare och Real Madrid (Citys motstånd i Champions League) lite starkare. Nu är Liverpool det tuffaste motståndet jag stött på under min karriär som manager.

Bannerbild