Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

Peter Moore lämnar klubben

Bild till nyheten

Liverpools verkställande direktör Peter Moore kommer att lämna sin roll i klubben efter tre år på Merseyside.

Liverpool Football Club bekräftar på sin officiella hemsida att Peter Moore kommer att lämna klubben i slutet av augusti. Moore har agerat som verkställande direktör och haft det huvudsakliga ansvaret för den affärsmässiga verksamhet som sker utanför planen.

Fenway Sports Groups Tom Werner tackar Moore för tiden i klubben.

– Vi är tacksamma för Peters roll i att ta den här klubben framåt under de tre senaste säsongerna. Han har stärkt klubben på affärsmässiga punkter genom sitt ledarskap och vi är tacksamma för hans passion, beslutsamhet och stöd. Vi önskar honom och familjen all lycka i framtiden när de nu återvänder till USA, säger Werner.

Peter Moore tackar för möjligheten att arbeta i Liverpool.

– Jag har älskat varje minut av mitt jobb här i Liverpool och jag känner stolthet över att ha hjälpt klubben framåt under de tre senaste åren. Det har varit en fantastisk resa och jag skulle vilja tacka John, Tom och Mike för att de gav mig chansen att ansvara för affärsverksamheten i Liverpool. 

– Jag har haft äran att arbeta tillsammans med en exceptionellt duktig grupp av kollegor som har arbetet outtröttligt för klubben. Jag står i skuld till så många människor som jag stött på under den här fantastiska resan.

– Att tänka på att alget vunnit Champions League, FIFA Club World Cup och Premier League under min tid här är sagolikt. Det har varit en otrolig bedrift av managern, spelarna och staben. Laget förtjänar verkligen allt beröm de får. Jag kommer att bära med mig dessa minnen för evigt. 

Billy Hogan, som just nu är marknadschef i klubben, kommer att ersätta Moore.

– Å de anställdas, våra samarbetspartners och andra aktieägares vägnar önskar jag att tacka Peter för sitt ledarskap under de tre gångna säsongerna och samtidigt önska honom allt gott när han återvänder till USA med sin fru Debbie, säger Hogan.

– Jag har varit priviligerad nog att arbeta för den här klubben i åtta år och det är en stor ära att ta över rollen som verkställande direktör och fortsätta med det arbete som gjorts igenom hela organisationen fram tills idag. Jag tackar John, Tom och Mike för den här möjligheten att ta affärsverksamheten in i nästa fas i vad som är ett nytt kapitel. 

Bannerbild