Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

Årets spelare i PL 2

Bild till nyheten

Curtis Jones har utsetts till säsongens bästa spelare i Premier League 2.

Liverpool bekräftar på sin officiella hemsida att Curtis Jones fått utmärkelsen som bästa spelaren i U23-serien i England.

Innan Premier League 2-säsongen avbröts på grund av coronaviruset så hade Jones gjort nio mål och fem målgivande passningar på 14 matcher. 

– För mig är detta väldigt stort. Jag har haft en fin säsong med seniorlaget så när jag har kommit ned till U23 för att spela så har jag alltid gjort mitt bästa. Jag vill rikta ett stort tack till U23-staben och mina lagkamrater.

I alla turneringar, både för U19-, U23- och seniorlaget så har Jones levererat 20 mål den här säsongen.

– Under ett par år har jag pratat med Alex (Inglethorpe), Barry och Critch om att göra fler mål, det är något som jag jobbat med på träning. Jag hade en säsong under Steven Gerrard där jag gjorde en del mål och sedan gick jag till U23-laget. 

– Nu har jag gjort 17, 20 med målen i seniorlaget - förhoppningsvis kommer det att bli fler mål framöver.

Engelsmannen har utöver fina prestationer i U23-laget fått en hel del speltid i Jürgen Klopps lag. När han fick hoppa in mot Chelsea gjorde han sitt femte framträdande för säsongen och säkrade därmed en guldmedalj för ligatiteln.

– Hela säsongen visste vi att vi hade en stor möjlighet att vinna Premier League. Jag hoppades att jag skulle få lite speltid. Jag tänkte nog inte så mycket på att få en medalj, mest på att få speltid, erfarenhet och möjligheten att visa vad jag går för.

– Vi säkrade ligan och jag tror att jag behövde göra tre eller fyra framträdanden till. Jag vet hur managern och staben fungerar och om de kan ge dig speltid och ge dig en medalj så kommer de att göra det. Samtidigt har jag förtjänat att få chansen. 

– Jag är tacksam över att ha fått chansen av managern, jag ser fram emot vad som väntar härnäst.

Bannerbild