Quantcast

Nästa match (Community Shield)

Arsenal klubbmärke Arsenal (H)

lördag 29 aug 17:00

Ska ge mer stöd till damlaget

Bild till nyheten

Liverpools damlag trillade ur högstadivisionen förra säsongen och ska nu få mer stöd från FSG i jakten på uppflyttning.

Det är James Pearce i The Athletic som skriver att Fenway Sport Groups president Mike Gordon har lovat Vicky Jepson, tränare i Liverpool FC Women, att de ska få mer stöd denna säsong efter att ha halkat ur högstadivisionen i år.

Laget är igång med försäsongen inför seriestart 5 september. Inför jakten på uppflyttning har de lovats bättre planförhållanden på träningsplanen som de lånar av Tranmere Rovers på Solar Campus. Klubben ska anställa en planskötare som ska skapa bättre förutsättningar för spelarna. 

Förra säsongen var spelarna start kritiska mot planen på Prenton Park där laget spelar sina hemmamatcher, men nu har en ny gräsmatta av betydligt högre kvalitet ersatt den slitna mattan.

För att motivera både ledare och spelare har truppen fått prata med Jürgen Klopp och Steven Gerrard via länk för att ta del av duons erfarenheter. Klopp ska ha tagit upp nedflyttningen med Mainz 2007 och understrukit vikten av att håller huvudet högt och fortsätter att jobba hårt för att ta sig upp igen. 

Bannerbild