Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

– Vi vill vinna ännu mer

Bild till nyheten

Liverpool är nyblivna Premier League-mästare, men de är inte mätta på framgång, försäkrar Alisson Becker.

Efter 30 år är Liverpool engelska ligamästare igen. Ligatiteln innebär att truppen nu har vunnit fyra titlar - Champions League, Supercupen, Klubblags-VM samt Premier League - under en period på ett drygt år. 

De enorma framgångarna har dock inte mättat hungern som finns efter fler titlar, menar målvakten Alisson Becker. 

– Vi har gjort något väldigt speciellt för den här klubben, men man kan se det från varje spelare i omklädningsrummet att vi vill göra mer, säger brassen till Liverpoolfc.com.

– Det är vårt mål: vi vill vinna ännu mer. Fler titlar för klubben och fler individuella utmärkelser. Vi vill vara det bästa laget och så bra som vi bara kan. Vi har inga gränser, så vi måste fortsätta att arbeta hårt för att vara redo för nästa utmaning.

Under söndagen var truppen tillbaka på Melwood efter att ligatiteln säkrats. Alisson berättar om en härlig stämning på träningsplanen.

– Ja, det är härligt. Vi hade ett bra pass, man kunde känna i luften att alla var exalterade. Jag tror att alla i Liverpool, från staden, kan känna detsamma, känna av den atmosfär som vi skapar. När jag säger "vi" så menar jag spelare, klubben och supportrarna. 

– Vi måste njuta av det här ögonblicket, men samtidigt måste vi fokusera på fotbollen eftersom att allt händer så snabbt  - om två eller tre månader har vi en ny säsong framför oss där vi vill lyckas igen.

Målvakten passar även på att tacka supportrarna för det enorma stödet spelarna får.

– Jag vill bara säga tack till allihopa. Jag hoppas att vi kan fira tillsammans snart. Nu hoppas jag att ni är trygga och friska. Hur snabbt vi kan fira beror på oss själva. Det beror på hur vi följer reglerna och hur mycket vi tar hand om varandra. Det är dags att fira, men vi måste vara smarta och göra det hemifrån på ett säkert sätt. 

– När tiden är inne kommer vi att fira tillsammans, men vi måste ha tålamod. Vi har väntat länge för den här titeln och vi måste bara vänta lite till innan vi får fira tillsammans. 

Bannerbild