Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

Klopp med brev till supportrarna

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har skrivit ett öppet brev till Liverpool Echo där han ber supportrarna att fira ligatiteln på ett tryggt och säkert sätt.

Liverpool Echo har publicerat en text som Jürgen Klopp har skrivit där han bland annat riktar sig till supportrarna angående firandet av ligatiteln.

"Jag älskar deras passion, deras sånger och att de vägrar att acceptera nederlag," skriver tysken.

"Men jag gillade inte det som hände på Pier Head i fredags. Jag ser människorna och förstår passionen, men just nu är det allra viktigaste att vi undviker stora folksamlingar som denna. Det är vi skyldiga de svagaste i samhället och de sjukvårdare som har gett så mycket av sig själva, de som vi har applåderat."

"Vi är också ansvariga gentemot polisen, de lokala myndigheterna och klubben att vi inte gör detta igen. Ni kan gärna fira, men gör det på ett tryggt sätt, privat, så att vi inte riskerar spridning av denna förfärliga sjukdom i vårt samhälle."

"Om saker och ting var annorlunda skulle jag ha älskat att fira tillsammans med er och ha en parad som till och med hade varit större än Champions League-paraden förra året, så att vi kunde ha delat detta speciella ögonblick med varandra, men det är inte möjligt just nu. Vi har alla gjort mycket i kampen mot coronaviruset och vi kan inte låta allt det gå till spillo. Vi måste nära det rätta, vilket innebär att vi måste hålla avstånd till varandra."

"När tiden är inne ska vi fira. Vi ska njuta av ögonblicket och färga staden röd. Men nu måste alla hålla sig hemma så mycket som möjligt. Tiden är inte inne för stora folksamlingar i centrum, eller utanför fotbollsarenor."

"För mig är solidaritet det ord som beskriver människorna i Liverpool allra bäst. Om vi kan hålla avstånd till varandra kommer vi förhoppningsvis att ge ett viktigt bidrag i kampen mot detta virus. Förhoppningsvis kan jag om några månader skriva ett nytt brev till Liverpool Echo och tacka folket för att de prioriterade andras hälsa framför allt annat. Ingenting skulle ha gjort mig stoltare."

Bannerbild