Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

Avrådde Klopp att välja United

Bild till nyheten

Liverpool-legendaren Phil Thompson hävdar att Jürgen Klopp övervägde att ta jobbet som manager för Manchester United, men avböjde efter att tyskens fru sa att det inte var det rätta beslutet.

När Manchester United sökte efter en ersättare till Sir Alex Ferguson var Jürgen Klopp ett namn av intresse. 

I Klopps biografi, "Bring The Noise", skriven av Raphael Honigstein, omnämns hur Ed Woodward försökte locka tysken till Old Trafford.

"Woodward berättade för Klopp att drömmarnas teater var som en vuxenversion av Disneyland, en mytisk plats där underhållningen var förstklassig och drömmar blev sanna."

"Klopp var inte helt övertygad av försöket att sälja in klubben, han tyckte att det var lite osexigt, ska han ha sagt till en vän, men samtidigt så avvisade han inte förslaget heller. Efter nästan sex år i Dortmund var tiden kanske inne för att byte miljö."

Liverpool-legendaren Phil Thompson menar att det var Klopps fru, Ulla Klopp, som fick den tyske managern att tacka nej till United-erbjudandet. 

– Klopp berättade för mig att han kunde ha tagit över Manchester United, men att hans fru hade sagt att det inte var rätt beslut då, säger Thompson till norska TV 2.

Istället för United blev det alltså i oktober 2015 Liverpool FC som blev nästa arbetsgivare för Klopp, ett beslut som med facit i hand visat sig vara ett mycket klokt sådant.

Bannerbild