Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

Fergie grattade King Kenny

Bild till nyheten

Manchester United-legendaren Sir Alex Ferguson grävde ned stridsyxan och gratulerade Sir Kenny Dalglish till Liverpools ligaguld.

Sir Alex Ferguson är Manchester Uniteds största manager genom tiderna och har ledde laget till 13 ligatitlar under perioden 1986-2013. 

På grund av den starka kopplingen till United är det naturligt att det finns en rivalitet till Liverpool, men när Jürgen Klopp och Co. säkrade guldet i torsdags var Ferguson snabb att gratulera en av Liverpools största ikoner - Sir Kenny Dalglish.

– Han kontaktade mig för att gratulera oss via de moderna medierna. Se på den äldre generationen, Fergie, Brian Kidd, Mike Summerbee, gamla rivaler som kom fram under samma tid som oss. Mot slutet av året skickade man ett brev för att säga "well done" och gratulera dem. Det är bara en gratulation, vi är inte i krig. 

– Man är konkurrenter och rivaler, men det är viktigt att vara tillräckligt smart och generös för att skicka gratulationer. Nu har allt blivit mer modernt, man får sms och mail från människor som man tävlat mot i hela sitt fotbollsliv. Man gratulerar varandra, samtidigt som man hoppas att det är man själv blir grattad året efter.

Källa: Liverpool.no

Bannerbild