Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

– Därför vann vi inte ligan

Bild till nyheten

Idag är det tio år sedan Rafael Benitez fick lämna Liverpool. Året innan var hans lag bara fyra poäng från att vinna en efterlängtad ligatitel. Jamie Carragher har berättat om vilka faktorer som gjorde att Manchester United blev mästare.

Jamie Carragher tror att Cristiano Ronaldo och Sir Alex Ferguson var de enda faktorerna till att det inte blev någon ligatitel säsongen 2008/2009. Manchester United tog sin tredje raka ligatitel, trots att Liverpool enbart förlorade två matcher under hela säsongen. Laget vann dessutom båda matcherna mot United.

– Jag vet att dagens lag enbart har förlorat en match i ligaspelet den här säsongen. Men säsongen 2008/2009 förlorade vi två matcher och det räckte inte till någon ligatitel, säger Carragher till The Football Show.

– En avgörande faktor var att United hade Cristiano Ronaldo. År 2009 var han världens nästbästa spelare efter Lionel Messi och året innan var han bäst i världen.

– Att inte bli ligamästare var tufft för oss och även för Rafael Benitez. Det var ingen enkel uppgift att utmana Sir Alex Ferguson i en titelstrid. Till denna säsong hade Benitez fått tid på sig att bygga ett komplett lag. Vi var starka både defensivt och offensivt. Säsongerna innan var det bara Jose Mourinhos Chelsea som verkligen utmanade Manchester United.

– I laget hade vi Steven Gerrard och Fernando Torres, två spelare av yppersta världsklass. De båda kunde avgöra matcher på egen hand. Säsongerna innan hade vi fått en del kritik för att vi inte var tillräckligt bra offensivt. Med Gerrard och Torres förbättrades spelet i den sista tredjedelen. Vi hade verkligen en bra chans att bli mästare, men små detaljer gjorde att United vann ligan.

Bannerbild