Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Telegraph: Chelsea vill ha Werner

Bild till nyheten

Det ryktas om att Chelsea kommer att göra ett seriöst försök att locka den tyske anfallaren Timo Werner till London i sommar.

Det har länge ryktats om att Liverpool är ute efter Timo Werner, men på grund av den ekonomiska osäkerhet som uppstått efter coronapandemins utbrott sägs Anfield-klubben fundera på om de verkligen är beredda att aktivera anfallarens utköpsklausul.

Klausulen är värd cirka £50M och är giltig fram till 15 juni. Nästa sommar kommer den summan sjunka nämnvärt. 

Enligt rapporter från både Tyskland och England ska Werner vara fullt inställd på att Merseyside är hans nästa destination, men om Liverpool skulle bestämma sig för att inte genomföra en affär denna sommar står flera klubbar i kö för att göra ett försök att locka till sig tysken.

Telegraphs Matt Law, som följer Chelsea på nära håll, skriver idag att London-klubben ska vara beredd att göra ett seriöst försök att värva anfallaren i sommar. 

Law skriver att den största utmaningen för Frank Lampard och Co. blir att övertala Werner, som för tillfället ser en flytt till Liverpool och möjligheten att arbeta tillsammans med Jürgen Klopp som ett perfekt steg i karriären.

Chelseas mittback Antonio Rüdiger, som är en god vän till Werner efter att de spelat ihop i Stuttgart, ska ha ombetts att försöka få anfallaren på andra tankar.

Bannerbild