Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Ökade chanser för spel på Anfield

Bild till nyheten

Att säsongen slutförs genom spel på hemma- och bortaplan är nu allt mer troligt, rapporterar The Athletic.

Under de senaste dagarna har arenafrågan varit den del av "Project Restart" som diskuterats allra mest. 

Först löd rapporteringen att samtliga matcher skulle spelas på neutrala arenor, men efter högljudd kritik från en rad klubbar så eftersöktes andra lösningar.

Mark Roberts, ansvarig för fotbollsevenemang inom polisen i Storbritannien, föreslog att ett endast ett fåtal utvalda högriskmatcher skulle spelas på neutrala arenor. Dessa var matcherna som valts ut:

Manchester City - Liverpool

Manchester City - Newcastle

Manchester United - Sheffield United

Everton - Liverpool

Den match som kan bli titelavgörande för Liverpool fanns också med på listan, precis som de matcher som blir avgörande i nedflyttningsstriden.

Nu rapporterar The Athletic att Liverpools chanser att få fira ligaguldet på Merseyside har ökat då det har uppstått funderingar om varför spel på neutrala arenor överhuvudtaget togs upp som förslag.

Enligt sajten har Roberts haft problem att få stöd för sitt förslag om att flytta utvalda högriskmatcher. Lokal polis på Merseyside har exempelvis uttryckt förvåning över förslaget och påpekat att de är redo att bidra med resurser för att arrangera matcher på Anfield och Goodison Park.

Premier League har också i ett pressmeddelande uttalat en vilja om att slutföra säsongen med hemma- och bortamatcher.

The Athletic skriver att Liverpool är fast beslutna om att de återstående hemmamatcherna ska spelas på Anfield med tanke på att de har fått stöd från lokalpolisen. Källor inom klubben beskriver det också som en "moraliskt skyldighet" att matcher spelas på Anfield när de har möjligheten att säkra ligatiteln.

På torsdag är det dags för Premier League och dess klubbar att mötas på nytt och under det mötet väntas ett beslut om arenafrågan fattas.

Bannerbild